Norway's Ezinne Okparaebo (L), and British Virgin Islands's Tahesia Harrigan compete in the Women's 100m Round 1 during the athletics event at the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Stadium in Rio de Janeiro on August 12, 2016.   / AFP PHOTO / Fabrice COFFRINI Foto: Fabrice Coffrini
Norway's Ezinne Okparaebo (L), and British Virgin Islands's Tahesia Harrigan compete in the Women's 100m Round 1 during the athletics event at the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Stadium in Rio de Janeiro on August 12, 2016. / AFP PHOTO / Fabrice COFFRINI Foto: Fabrice Coffrini

Okparaebo satser videre med London som base

Ezinne Okparaebo fant ikke flyten i sommer og nådde ikke målene sine i verken EM eller OL. Friidrettssprinteren satser likevel videre med London som base.

Hun løp på 11,28 som best på 100 meter i sesongen som nettopp er avsluttet. Det er langt unna den personlige rekorden på 11,10. I EM nådde hun semifinalen, mens det ble bråstopp i første runde i Rio-OL. Det var skuffende.

– Det var ikke slik jeg hadde sett for meg at det skulle ende i år. Derfor har jeg brukt en del tid på å tenke på hvordan jeg skal satse videre. Jeg må innrømme at det var en del ting som ikke var helt på plass i den sesongen som nettopp er over, forteller hun til NTB.

– Jeg slet i sommer. Det må jeg innrømme. Det var en del ting som ikke var helt optimale. Det begynte bra for meg, men det endte ikke som forventet, sier hun videre.

Etter en grundig evaluering forsto hun at det måtte tas noen grep. Det har hun gjort.

– Jeg må innrømme at jeg var utladet etter OL. Da var det også vanskelig å finne skikkelig motivasjon, for det var tungt ikke å nå de målene jeg hadde satt meg. Men etter en liten pause, der jeg gjorde mange andre ting, bestemte jeg meg for å gå «all in» og satse videre med innendørs-EM i mars neste år og VM i London i august som hovedmål, sier hun. (©NTB)