Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

24-åringen skulle hjelpe sin gamle mormor (80) inn i leiligheten hennes i Gamleby da en person utkledd som klovn hoppet ut foran dem.

Den siste tiden har det vært en rekke rapporter om skremmende hendelser med folk utkledd som klovner i en rekke land. Mattias forklarer i en Facebook-post at han handlet på ren refleks da han langet ut et velrettet slag mot vedkommende.

Gikk rett i bakken

– Til deg din lille skitunge (unnskyld språket) som hoppet ut foran meg mens jeg var på vei inn med min gamle mormor til hennes leilighet i Gamleby undrer jeg på hva i helvete du tenkte!!!? Skulle du skremme min mormor som bruker rullator eller støtte av noe slag for å gå lengre strekker? Eller meg på 105 kg og 196 cm lang???

Resultatet var at han dro til «klovnen» så han gikk rett i bakken og sprang fra stedet.

– Jeg har vondt i neven, men jeg håper du har mer vondt, skriver Mattias.

På et drøyt døgn er innlegget delt 3000 ganger og har generert nærmere 500 kommentarer.

Kraftkar

Klovnen var ikke spesielt heldig i sitt valg av offer. Mattias er melkebonde og er en kraftig kar. I fjor var han og broren Mikael med i TV4-programmet «Unga bönder».

I TV 4s presentasjon heter det at brødrene Roos driver to gårder etter at de i all hast ble tvunget til å ta over familiegården da moren døde av kreft i 2013.

Til Vimmerby Tidning forteller Mattias Roos at han anslår «klovnen» til å være rundt 15 år gammel. Han håper vedkommende har lært at han ikke skal gå rundt og skremme folk.

Roos sier han ikke har noen planer om å slå til flere klovner, men om han blir angrepet igjen, lover han ingen ting.

– Kanskje jeg blir like redd igjen og slår til, sier han til Vimmerby Tidning.