Mourinho etter 0-0: – Liverpool er ikke det siste underet i verden

Liverpool skapte de største sjansene, men José Mourinhos kampplan fungerte utmerket. Oppgjøret på Anfield endte 0-0.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool – Manchester United 0-0:

Manchester United kneblet Liverpool og fikk med seg ett poeng fra mandagens storkamp på Anfield.

Se sammendrag øverst!

Det intense oppgjøret mellom Englands to mestvinnende klubber endte 0-0.

– Liverpool er et godt lag, men ikke det siste underet i verden som dere sier, sa Manchester Uniteds manager José Mourinho etter kampslutt.

– Jeg synes dette var en vanskelig kamp for oss og dem. Vi kontrollerte kampen i lang, lang tid. Vi startet veldig godt og hadde komplett kontroll, både taktisk og hvordan vi selv spilte. Liverpool forventet en lett kamp, men det fikk de ikke. Vi hadde spillere som fulgte den taktiske planen. Jeg vet at vi hadde en stor sjanse ved Zlatan. Vi misset litt skarphet på midtbanen. Vi måtte tilspasse oss, oppsummerte Manchester Uniteds manager.

– Dere hadde bare ballen 35 prosent?

– Det var slik vi planla kampen. Vi ønsket ikke ha ballen hele tiden. Vi visste de ville presse oss gjennom hele kampen, sa Mourinho.

James Milner mener Liverpool ikke spilte godt nok, mens United-spilleren Ander Herrera var stolt over prestasjonene.

– Vi var ikke på det nivået vi kunne forvente og mistet ballen for mye og fikk ikke presset dem nok. United kom hit med en kampplan, men vi burde gjort det bedre. United har en keeper i toppklasse og uheldigvis for oss så storspilte han igjen for dem, sa Liverpools James Milner etter kampslutt.

– Vi gjorde en fantastisk jobb og vi kan være stolte over laget. Det er slik vi må spille i de store kampene. Vi var best i første omgang og Liverpool var best i andre. Ingen av lagene fortjente å tape, men vi vil inne ligaen og da må vinne kamper, poengterte Manchester Uniteds Ander Herrera.

Liverpools manager Jürgen Klopp var skuffet.

– Det var en vanskelig og jeg sitter igjen med blandede følelser. Jeg er ikke fornøyd med kampen. Det var hektisk og press til begge lag. Jeg mener vi ikke spilte så godt vi kunne ha spilt. United forsvarte seg mann-mot-mann og vi var ikke flinke nok med pasningene. United skapte bare to sjanser, mens De Gea måtte gjøre to-tre gode redninger etter avslutninger fra oss. Det er vår første 0-0-kamp, men jeg er ikke fornøyd med kampen, sa Liverpools manager.

Hangeland: – Mourinho ville ha med seg ett poeng fra Anfield
Brede Hangeland mener José Mourinho gjorde alt riktig med tanke på hvordan Manchester United fremstod i Liverpools egen storstue.

– Manchester United spilte veldig kontrollert og taktisk godt. Det var helt tydelig at Mourinho gjerne ville ha med seg ett poeng hjem den korte turen til Manchester, sa TV 2-ekspert Brede Hangeland etter kampslutt.

– Den blå muren fungerte og Liverpool slet med å se løsninger fremover på banen, konstaterte TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

TV 2-ekspert Ronny Deila roser José Mourinho for managerens taktiske triumf på Anfield.

– Mourinho lyktes med det han kom til Anfield for å gjøre. Da Lallana kom inn for Liverpool åpnet de Manchester United 3-4 ganger, men da viste United godt forsvarsspill og som en gjeng som virkelig stod sammen. Ett poeng betydde mye for Manchester United i denne kampen, mente Deila etter kampslutt.

Det var første gang på elleve år at et oppgjør mellom Liverpool og Manchester United endte målløst.

– Nå er det sju kamper på 20 dager for United, og mot Liverpool fikk Mourinho gode svar ikke minst forsvarsmessig. Det er kanskje kjedelig at det ble 0-0, men Mourinho gjorde dette helt riktig, mente TV 2-ekspert Petter Myhre.

Manchester United hadde ballen bare 35 prosent av kampen. Deila er skuffet over at Mourinhos menn ikke skapte flere sjanser.

– United-fansen må tenke om dette er greit og som det er sånn de skal se ut. De kjøper dyrt og spiller taktisk. Tidligere hadde de en offensiv stil og en klar United-stil, minnet Deila om.

– Klopp så andpusten ut etter pause
Etter den sjansefattige 1. omgangen på Anfield håpet publikum på mer målsjanser de siste 45 minuttene.

– Jürgen Klopp ga nok spillerne sine noen tøffe beskjeder i pausen, for han så andpusten ut på trenerbenken etter å ha kommet ut fra garderoben, poengterte TV 2-ekspert Brede Hangeland.

Manchester United fikk imidlertid den første sjansen. Liverpool mistet ballen på klønete vis innenfor egen 16-meter, men heldigvis for hjemmelaget ble Zlatan Ibrahimovic avblåst for offside da ballen endte opp hos svensken.

I det 53. minutt fant Paul Pogba lagkamerat Zlatan Ibrahimovic med et perfekt innlegg i feltet. Men den vanligvis så effektive svensken maktet å heade ballen utenfor mål i svært god posisjon.

– Vanligvis pleier Zlatan å sette de, for han er en svært god hodespiller, poengterte TV 2-kommentator Øyvind Alsaker om Zlatans kjempesjanse.

Fire minutter fikk Liverpool sin første gedigne målsjanse. Emre Can fikk avsluttet fra kloss hold, men David De Gea var våken og noterte seg for en kjemperedning. Like etter satte Jürgen Klopp inn Adam Lallana for Daniel Sturridge.

Lallana-bytte satte fart i Liverpool
Byttet satte fart i Liverpool. Med Lallana på banen satte Liverpool opp tempoet og overtok mer og mer av spillet.

20 minutter før slutt testet Coutinho skuddfoten. Fra omlag 40 meters hold smalt brasilianeren til, men på strålende vis reddet De Gea igjen.

– Coutinho kunne knapt nok tro at De Gea hadde reddet den. Det var rett og slett et fantastisk skudd av Coutinho, sa TV 2-kommentator Alsaker etter Liverpool-spillerens strålende langskudd.

Liverpool fortsatte presset og Manchester United hadde nok med å forsvare seg. Ett kvarter før slutt sendte José Mourinho inn Wayne Rooney. Ut gikk 18-åringen Marcus Rashford.

Det hjalp ikke Manchester United.

For Liverpool skapte sjanse etter sjanse og dominerte banespillet fullstendig de siste ti minuttene.

Mourinhos menn forsvarte seg imidlertid meget godt og fikk med seg ett poeng.

– Mourinhos taktiske slagplan fungerte utmerket før pause
Det smalt i duellene i åpningsminuttene og dommeren måtte blåse frispark ved flere anledninger.

– Begge lag gikk aggressivt til verks men det var ingen virkelig stygge ting utpå der, sa TV 2-ekspert Brede Hangeland om åpningsminuttene.

Fem minutter ut i kampen fikk Manchester United frispark fra omlag 35 meter. Zlatan Ibrahimovic tok frisparket og skjøt himmelhøyt over – til stor jubel fra Liverpool-fansen på Anfield.

Manchester United hadde ballen mest, men slet med å komme til de store sjansene.

Liverpool slet også med å skape de store sjansene, og måtte vente til det 30. minutt før de fikk første avslutning på mål. Da testet Firmino De Gea, som enkelt plukket ned Liverpool-spillerens avslutning.

Den første omgangen endte 0-0 på Anfield. Det eneste gule kortet dommer Anthony Taylor delte ut i den intense omgangen gikk til Ashley Young for munnbruk,

– José Mourinho la en slagplan som fungerte utmerket. Det var Mourinho som kunne gå mest fornøyd til pause, for Manchester United var taktisk og fysisk overlegne, oppsummerte TV 2-ekspert Øyvind Alsaker.

– Klopp startet med et mer offensivt lag
Wayne Rooney ble vraket fra start i klassikeren. José Mourinho valgte å starte med Fellaini og Ashley Young, som begge har fått varierende kritikk fra Manchester Uniteds egne fans.

Det er første gang siden Manchester United forrige gang var på Anfield at Young fikk starte en kamp for rødtrøyene.

Han valgte også starte med unggutten Marcus Rashford.

– Morgan Schneiderlin og Anthony Martial var skadet, og jeg har ventet med å bruke Pogba, Fellaini og Herrera sentralt på midtbanen. Når Liverpool har ballen er den beste måten å forsvare seg med elleve spillere, forklarte José Mourinho før kampen.

TV 2-ekspert Ronny Deila mener Jürgen Klopps laguttak så mer offensivt ut enn José Mourinhos startoppstilling.

– Liverpool startet med et veldig offensivt lag. Det var et rutinert lag fra Manchester United, men Liverpool startet med et mer offensivt mannskap. Manchester United hadde presset på seg og måtte ha poeng. United har erfaring og det var det Mourinho satset på, sa TV 2-ekspert Ronny Deila.

Slik startet lagene:
Mourinho valgte – for mange – overraskende nok Ashley Young og Marouane Fellaini fra start. Hos Liverpool fikk Sturridge tillit fra start.

Liverpool: Lorius Karius, Nathaniel Clyne, Joel Matip, Dejan Lovren, James Milner, Jordan Henderson, Emre Can, Philippe Coutinho, Roberto Firmino, Sadio Mane, Daniel Sturridge.

Manchester United: David De Gea, Antonio Valencia, Eric Bailly, Chris Smalling, Daley Blind, Paul Pogba, Marouane Fellaini, Marcus Rashford, Ander Herrera, Ashley Young, Zlatan Ibrahimovic

Dommer: Anthony Taylor, Cheshire