På tomta vil man i stedet reise en ny bygning. Årsaken er at myndighetene ønsker å viske ut koblingene til diktatorens fødested, ifølge nyhetsbyrået AP.

Innenriksminister Wolfgang Sobotka sier mandag at man permanent vil fjerne byggets gjenkjennelseseffekt og symbolikk. For å oppnå det, kreves en «grundig arkitektonisk fornyelse».

Jevnes med jorden

I praksis betyr det at huset, som ligger i Braunau am Inn vest i Østerrike, skal rives og erstattes av en ny bygning.

Nå er huset til tider gjenstand for nynazistiske pilegrimsreiser. Det vil Sobotka ha slutt på, og han vil forsikre seg om at enhver kobling til Hitler skal fjernes.

Jødeforfølgelse

Adolf Hitler ble født 20. april 1889. Hitler kom til makten i Tyskland i mellomkrigstiden og innførte et diktatur. Hitler fremmet en rasistisk «blod og rase»-ideologi, og bedrev en systematisk diskriminering og senere forfølgelse av blant annet jøder og sigøynere.

Den systematiske utryddelsen av de Hitler betraktet som undermennesker kostet rundt seks millioner europeiske jøder livet i holocaust.

Utenfor mursteinshuset hvor han ble født, står det en minnestein med påskriften «For fred, frihet og demokrati. Aldri mer fascisme. Flere millioner døde er en advarsel».

SWASTIKA: Her er huset fotografert cireka 1934.
SWASTIKA: Her er huset fotografert cireka 1934. Foto: Friedrich Weiler