Klart for Frikjent 2: – Vi fortalte det ikke helt som det er

Neste torsdag kveld har Frikjent 2 premiere. Nå avslører manusforfatterne hva vi kan vente oss av andre sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Obs! Denne artikkelen inneholder spoilers for første sesong. Har du ikke sett den ennå, bør du heller gå til TV 2 Sumo.

Torsdag kveld begynner Frikjent 2, og vi skal tilbake til bygda Lifjord, som vi ble kjent med i fjor vår.

Der er innbyggerne fortsatt sterkt preget av drapet på ei ung jente, Karine, for 20 år siden – et uløst mysterium som tynger bygda.

Andre sesong begynner i det øyeblikket første sesong slutter – nemlig etter at William Hansteen, Karines far, forsøker å ta sitt eget liv etter å ha tilstått drapet. William overlever selvmordsforsøket, og nekter for å ha tilstått.

Lurte publikum

Dermed står vi fortsatt uten svar – og Aksel Nilsen, tidligere dømt for drapet på tenåringskjæresten, vil ikke la noe hindre han i å finne sannheten som kan renvaske han.

Øverst i saken kan du se hvordan første episode av den nye sesongen starter.

Sannheten var altså ikke helt slik som det så ut til i slutten av forrige sesong. Derimot er mange av de store avsløringene spart til sesong 2.

Serieskaperne Siv Rajendram Eliassen og Anna Bache-Wiig forteller at de måtte lure publikum litt – med vilje.

NY SESONG: Aksel og Erik, spilt av Nicolai Cleve Broch og Tobias Santelmann. Foto: TV 2 / ERIK AAVATSMARK
NY SESONG: Aksel og Erik, spilt av Nicolai Cleve Broch og Tobias Santelmann. Foto: TV 2 / ERIK AAVATSMARK

– Vi laget en slutt som skulle fungere som en tilfredsstillende avslutning på historien, men vi fortalte det ikke helt som det er. Man vet aldri om man får lage en sesong to. Derfor ville vi lage en slutt som kunne fungere som et punktum, selv om vi visste at ikke hele sannheten hadde kommet frem, sier Siv Rajendram Eliassen.

Trodde ikke William overlevde

De ville nemlig ikke at seerne skulle føle at de ikke fikk noe svar. Det de derimot ikke visste selv, var at William skulle overleve.

– Vi trodde faktisk at vi hadde tatt livet av William. Men så viste det seg at han måtte overleve selvmordsforsøket for at historien kunne fortsette, sier Anna Bache-Wiig.

I det øyeblikket de fikk godkjenning for å lage en sesong 2, visste de at de ville få fortalt alle de hemmelighetene og sidene av historien som hittil ikke var kommet frem.

– Det var et helt tydelig premiss at det var det uløste drapet på Karine, og alle spørsmålene rundt Aksels skyld, som måtte stå i sentrum, også denne sesongen. I det Aksel har fått alle svarene han leter etter, er historien over, sier Rajendram Eliassen

Samme team bak andre sesong

I Frikjent 2 er store deler av teamet fra første sesong samlet igjen. De samme fotografene, regissørene og skuespillerne er samlet igjen. Med på laget har de også fått Trond Espen Seim og Amrita Acharya, som spiller to nye advokater som har kommet til Lifjord.

Mens Acharyas rolle Amina skal forsøke å reise en sak mot William Hansteen, skal Seims rolle Otto være Hansteen-familiens advokat.

Fra før av har store skuespillernavn som Nicolai Cleve Broch, Lena Endre, Ellen Dorrit Petersen, Tobias Santelmann, Ingar Helge Gimle og Synnøve Macody Lund roller i serien.

Serieskaperne er glade for at de har fått mulighet til å jobbe med den samme gjengen en gang til.

– Det har vært fantastisk. En gave! Sammen med regissør Geir Henning Hopeland har vi fått jobbe med noen av Skandinavias beste skuespillere, og vi har jobbet tett med dem i prosessen for å lage en oppfølger. Vi har hatt mange samtaler med dem der de har hatt meninger om hva som skulle skje med deres rolle, sier Bache-Wiig.

Rollene må ta tøffe valg

I denne sesongen skal nemlig alle karakterene gå lenger. Det blir tatt mange tøffe valg, og noen av karakterene vil vise helt nye sider av seg selv.

NYE RUNDER: Aksel Nilsen, her fra en scene i andre sesong. Han spilles av Nicolai Cleve Broch. Foto: Carl Christian Raabe.
NYE RUNDER: Aksel Nilsen, her fra en scene i andre sesong. Han spilles av Nicolai Cleve Broch. Foto: Carl Christian Raabe.

– Vi måtte forsvare for skuespillerne hvorfor deres rolle skulle ta de valgene. Og skuespillerne kunne ofte si oss imot, og så måtte vi ta nye runder, sier Rajendram Eliassen.

Serieskaperne forteller blant annet at Lena Endres rolle Eva, skulle ta et kontroversielt valg som skuespilleren ikke kunne forsvare ut fra sin tolkning av karakteren. Dermed måtte de gå en ekstra runde til de fant en motivasjon Endre kunne forsvare – og dermed ble hele fortellingen bedre.

MANUSFORFATTERNE: Anna Bache-Wiig
 og Siv Rajendram Eliassen er de to hjernene bak Frikjent. Foto: Margrethe Miljeteig / TV 2<div><br></div>
MANUSFORFATTERNE: Anna Bache-Wiig og Siv Rajendram Eliassen er de to hjernene bak Frikjent. Foto: Margrethe Miljeteig / TV 2

Slik er det ofte, sier Rajendram Eliassen. Det er i møte med andre som brenner for historien, at den vokser og perfeksjoneres.

Var ikke fornøyde med første sesong

Frikjent høstet strålende kritikk da den kom på skjermen for ett år siden, og vises i 112 land. Men manusforfatterne avslører at de ikke var helt fornøyde med sesong 1 selv.

– Vi har fått mulighet til å lage en enda bedre sesong. Det er mye vi ikke var fornøyde med i sesong 1. Vi er våre egne verste kritikere, sier Bache-Wiig.

Frikjent 2 begynner torsdag 27. oktober klokka 21:40 på TV 2.