Inge kjører i nesten 300 km/t – så skjer det noe dramatisk!

– Jeg fikk sjokk. Se video!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Inge Hansesætre (29) kjører racing i blant annet NM. Han har en spesialbygget BMW M3 – med rundt 600 hk, som gjør 0-100 km/t på under 4 sekunder.

Østfoldingen har kjørt racing på asfaltbaner for Setra Motorsport siden 2012. I år har han blant annet deltatt i NM og Gatebil Extreme.

Men det er likevel én tur, til en av verdens mest skremmende og utfordrende baner, som kommer til å huskes best. For akkurat da han var i ferd med å sette en svært god rundetid på selveste Nürburgring, skjer det noe sjokkerende.

Nordmenn valfarter hit – for å gi full gass

Teste seg selv og bilen

Dette er verdens mest berømte racerbane, og går under kallenavnet Det Grønne Helvete. Ikke uten grunn – på den 22 kilometer lange Nordschleife går det nemlig liv tapt. Hvert år.

For selv om den er blant verdens mest krevende racerbaner, er den også åpen for publikum. Hvem som helst kan komme dit og kjøre, enten i egen bil eller leiebil.

– Jeg drar dit én gang i året for å bedre tiden og teste både meg selv og bilen til grensene. Dette er en veldig rask bane, og når man nærmer seg 300 km/t er det sterke krefter som virker, forteller Inge.

Dette er noe av det villeste du kan oppleve på fire hjul

Døra blåste av

Under årets tur så det lenge ut til å gå veldig bra. Bilen fungerte optimalt, og det gikk virkelig unna.

På enden av den ene strekka, når farten er rundt 280 km/t, hører imidlertid Inge et skikkelig smell.

– Det var døra som rett og slett ble revet av! Jeg fikk naturligvis sjokk. Når det går så fort, er det ikke noe morsomt å få en slik overraskelse.

Bli med på verdens villeste taxi-tur

Fant igjen døra

– Jeg kjørte tilbake til piten, og sjekket bilen. Så dro jeg ut igjen for å se om jeg kunne finne døra. Det gjorde jeg heldigvis, relativt hel og fin, faktisk. Så da fikk jeg satt den på igjen. Så brukte vi strips og tape for feste litt ekstra, før jeg kjørte ut på nytt.

– Hva skjedde egentlig da døra gikk av?

– Det kom en glippe mellom glassfiber-døra og bilen. Da glippen ble stor nok, tok vinden tak i den og røsket den ut.

Årets opphold ble likevel en suksess, for Inge. Han satte nemlig personlig rekord, med en god rundetid på 7.25 minutter...

Få med deg videoen – i videovinduet øverst i saken:

Plutselig var det slutt på vei – så smalt det