Oppvaskmøtet førte ikke til enighet: – Forholdet oss imellom er ikke på topp

– Vi er ikke nærmere noe svar.

DOHA (TV 2 Sporten): Stemningen stod ikke i taket da sykkelherrene ankom Grand Hyatt Hotel søndag kveld for den tradisjonelle VM-banketten.

Like før hadde nemlig laget satt seg ned for å finne ut av hva som egentlig skjedde på oppløpet da håpet om en norsk VM-medalje gikk i vasken.

Boasson Hagens versjon

Møtet førte imidlertid ikke til noen enighet mellom Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff.

– Vi har snakket om det, ja, sier Boasson Hagen.

– Hva fant dere ut?

– Vi har vel ikke funnet... Jeg gjorde som jeg hadde tenkt jeg skulle gjøre. Vi hadde snakket om det før, at vi skulle ha en langspurt, og det vil jeg si er 300 meter i motvind og i slak motbakke. Det ble ikke et optimalt opptrekk, det kan ingen si, men jeg vil ikke si at seieren glapp på grunn av et dårlig opptrekk. De andre var mye raskere.

– Er det avstanden uenigheten dreier seg om, eller er det at man har forskjellige mål?

– Nei, det vet jeg ikke... Uansett, det er lett å være hissig like etter mål og når ting ikke går som de skal. Vi har sett på spurten etterpå, men vi er ikke nærmere noe svar.

– Hvordan er tonen mellom dere nå?

– Vi har ikke snakket veldig mye sammen. Vi har vært i møte og skværet opp. Så er det bare å legge det bak seg, avslutter rudsbygdingen.

Kristoffs versjon

– Vi har vel ikke funnet ut av det, men vi har snakket litt, sier Kristoff.

– Hva ble sagt?

– Nei, hva skal man si? Han sier selv at opptrekket ikke var så bra, men han mener han kjører opptrekk. Jeg synes ikke at han gjorde det. Jeg ropte at jeg var der med 500 meter igjen, og da så han meg. Han snudde seg og så meg i øynene. Jeg roper med 400-450 igjen at han må kjøre, men så skjer ikke. Jeg følte meg på en måte sviktet, kan du si. Til slutt ble jeg desperat og prøvde å gå forbi ut i vinden, og da starter han omsider. Men da er det jo for sent, for opptrekket må jo være foran, men vi satt aldri lenger fremme enn i femteposisjon med ham. Jeg skjønte ganske tidlig at dette ikke kommer til å gå, og da gikk «piffen» litt ut av meg.

– Er du overrasket over at dette skjedde?

– Ja, for vi hadde jo en plan på det. Planen var å gå til med 400-500 meter igjen, og jeg sa senest to runder før mål at han måtte gå til med 400 meter igjen, i og med at det var motvind. Han sier at han ikke har fått med seg det, men det synes jeg er rart. Vi snakket jo sammen side om side. Men det blir på en måte ord mot ord. Jeg følte at det var rimelig klart hva vi skulle gjøre, men det ble ikke slik jeg hadde sett det for meg.

– Forholdet dere to imellom ser jo ikke bra ut. Hvordan vil du beskrive det?

– Jeg har egentlig ikke hatt et dårlig forhold til ham tidligere, men det sier seg selv at forholdet ikke er på topp akkurat nå. Vi får håpe at det blir bedre til neste år.

– Hva gjør dere videre nå?

– Det er jo ett år til neste år, og det er vel noe som heter «tiden leger alle sår», er det ikke det?

Sjefens versjon

Landslagssjef Stig Kristiansen var mer diplomatisk.

– Møtet var noen hakk bedre enn jeg fryktet da jeg gikk fra intervjusonen etter rittet og ikke hadde helt oversikten over hva som hadde blitt sagt og hvordan spurten egentlig var. Vi har gått igjennom spurten en del ganger, og vi er jo enige om at opptrekket ikke var bra. Men det er en forskjell på å være illojal og ikke klare oppgaven sin. Det er en nyanseforskjell der som er verdt å merke seg. Edvald er skuffet, han, men det er også Kristoff, så det vi har blitt enige om er at vi i alle fall kommer til Bergen neste år, sier han.

– Guttene står på sitt her. Hva er din versjon?

– Jeg kan ikke stå her og dele ut skyld. Jeg beskytter dem ikke, men vi kan ikke stemple folk for noe de ikke er. Ting ble gjort i beste mening med det de hadde. Og ser man spurten fra helikopterbildene, ser man i alle fall at det er noen raske menn der. Peter Sagan gjør en fantastisk spurt, og han kommer faktisk fra hjulet til Kristoff. Og Cavendish var bak der igjen. Så det var et reelt forsøk fra Edvald sin side, men det stemte ikke helt.