Skrudde corner rett i mål - sikret viktig poeng for VIF

Rasmus Lindkvist reddet viktig poeng mot Stabæk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vålerenga - Stabæk 1-1.

Rasmus Lindkvist ble den store helten da han skrudde en corner direkte i mål fem minutter før slutt og sørget for at det endte 1-1 mellom Vålerenga og Stabæk på Ullevaal søndag.

– Totalt kaos de siste fem minuttene
Dermed sikret begge lagene seg ett viktig poeng i den utrolig jevne bunnstriden.

– Det ble vel litt rettferdig kanskje. De siste fem minuttene var det jo totalt kaos. Begge lagene gikk desperat for seier. I den situasjonen begge lagene er i nå er ett poeng bedre enn ingenting, men vi vil gjerne ha tre. Det ville Stabæk også. Dette er tredje kampen på rad vi ligger under etter bare noen minutter. Sånn kan vi ikke holde på, sa VIF-trener KJetil Rekdal etter kampen.

VIF ligger fortsatt på 11. plass med 31 poeng.

Glimt og Tromsø følger etter med 30 poeng hver og LSK ligger på kvalikplass med 29 poeng.

Stabæk på sin side ligger på 15. plass med 28 poeng. Det er altså tre poeng som skiller mellom de fem lagene.

– Vi vet jo hvilken situasjon vi er i og vi måtte ta ett poeng i dag. Det var et utrolig viktig mål, sa Lindkvist til TV 2 etter kampen.

Scoret etter tre minutter
Stabæk tok ledelsen etter bare tre minutter på et straffespark. Moussa Njie fikk en ball av Muhamed Keita og forsøkte å dra seg forbi Marcus Sandberg i VIF-målet. Njie ble felt og dommer Svein Oddvar Moen dømte straffe - som Keita enkelt satte i mål.

VIF jaktet utligning og hadde en stor mulighet etter 26 minutter ved Henrik Kjelsrud Johansen. Ingen av lagene klarte imidlertid å score noen flere mål før pause.

Ti minutter ut i andre omgang fikk Stabæk en enorm mulighet til å øke ledelsen. Giorgi Gorozia snappet opp en grusom pasning fra Jonatan Tollås Nation og stormet fremover. Birger Meling kom på et fint løp bakfra og fikk ballen fint servert. Skuddet gikk imidlertid via et VIF-bein og over mål og til corner.

Det var lite som stemte for hjemmelaget etter pause og de slet med å skape sjanser.

Ti minutter før slutt fikk VIF sin første sjanse ved Herman Stengel, men Mandé Sayouba reddet mesterlig. Ikke lenge etter fikk VIF en corner, som Rasmus Lindkvist tilsynelatende svingte rett inn i mål.

Resten av kampen bølget det frem og tilbake med sjanser i begge ender. Men det endte 1-1, ett resultat ingen av lagene egentlig kan være fornøyd med.