Nedrykkstruede Lillestrøm sørget for Branns første hjemmetap

Lillestrøm sørget for tre viktige poeng og påførte Brann sesongens første hjemmetap da de vant 1-2 søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brann - Lillestrøm 1-2

Erling Knudtzon ble den store helten med sin scoring fem minutter før slutt.

Se sammendrag i videovinduet øverst i saken.

– Det var fantastisk. Utrolig viktig. Det var fortjent, selv om vi ikke spiller så veldig fin fotball. Men vi kjemper hardt og det holder. Det siste jeg fikk høre før jeg gikk på banen, var å gå inn på bakerste stolpe og tuppe ballen inn, sa Knudtzon til TV 2 etter kampen.

Lillestrøm tok tre meget viktige poeng i nedrykksstriden.

– Vi har har aldri mistet troen. Vi vet at vi er et bedre lag enn det vi har fått vist i hele år. Vi har aldri mistet troen så lenge det er opp til oss selv. Nå skal vi vinne flere kamper, sa matchvinneren videre.

– Det er tre tøffe kamper igjen. Vi får noen karantener. Og det er flere som står i fare for å få karantener. Vi kan ikke miste så veldig mange flere spillere. Men det er ikke ofte man har så mange gleder etter en kamp, sa LSK-trener Arne Erlandsen.

Brann klamrer seg fortsatt til andreplassen med 45 poeng, til tross for at Odd vant 2-1 mot FK Haugesund i Skien.

– Det var ikke en topp kamp fra vår side. Det var skuffende. Men det er tre kamper igjen. Alt er opp til oss selv, sa målscorer Karadas etter kampen.

Slaktet lagkameratene i pausen
Lillestrøm ledet fortjent 1-0 til pause etter scoring av Ifeanyi Mathew.

Den nigerianske 19-åringen scoret det som er sesongens tredje bortemål på Brann Stadion etter et fint angrep av gjestene.

Det var en omgang som var preget av lavt tempo og nervøse spillere.

Branns kaptein Vadim Demidov var ikke fornøyd med innsatsen.

– Vi har noen der utpå som går og luffer rundt. Det er ikke greit. Når vi er gode som lag så kjemper alle for hverandre. Det gjør vi ikke akkurat nå, sa Demidov til TV 2 i pausen.

Heller ikke trener Lars Arne Nilsen var fornøyd med tingenes tilstand og valgte å sette inn Erik Huseklepp til fordel for Daniel Braaten i pausen.

– Huse har sett bra ut på trening. Vi må pakke folk rundt Azar, for vi kommer til mange innlegg. Også må vi få opp tempoet. Vi detter ned i et siruptempo, sa Brann-treneren.

Huseklepp og Karadas fikset utligning
Det byttet viste seg å være en lur manøver, for ti minutter ut i andre omgang la Huseklepp et perfekt innlegg til Karadas, som stanget ballen inn bak Arnold Origi.

Brann var mye bedre etter pause og kjørte på for en ny scoring etter utligningen. LSK var farlige på kontringer.

Etter 86 minutter leverte Brann-keeper Piotr Leciejewski en feberredning på et skudd fra Sheriff Sinya. Knappe minuttet senere fikk LSK en corner. Leciejewski fikk en hånd på corneren og ballen datt ned på hodet til Erling Knudtzon.

Innbytteren hadde bare vært på banen i noen sekunder da han stanget inn ledermålet.

– Det var kaos der inne. Så mange spillere inne i feltet. Jeg vet ikke helt hva som skjedde, sa Brann-keeperen om vinnermålet.