Odd senket FKH – legger press på Brann i kampen om sølv og europacupspill

Odd tok tre meget viktige poeng etter 2-1 mot Haugesund søndag. Dermed er kampen om medaljene i Tippeligaen fortsatt vidåpen.

Tippeligaen – runde 27:

Tromsø tok sølvmedalje i 2011 med 53 poeng. Det er det laveste antall poeng et lag som har tatt sølv i 16-klubbserien har havnet på.

Før helgens TL-runde lå seks lag an til å kjempe om de øverste plassene bak Rosenborg, med Brann og Odd på henholdsvis andre- og tredjeplass. Plassene som sikrer kvalifisering til Europaligaen neste sesong.

Med resultatene på sin side
Odd og Haugesund er to av lagene i medaljestriden, og søndag møttes de på Skagerak Arena.

Odd hadde ikke vunnet på sine fem siste hjemmekamper i eliteserien, siden 4-1 mot Aalesund 10. juli. Men Haugesund har aldri vunnet en seriekamp i Skien. Det skulle vise seg å bli tøft for rogalendingene også i år, som til slutt tapte 2-1.

– Det var viktig å få tre poeng på hjemmebane. Alle er fornøyd. Vi spilte veldig bra i første omgang, men i andre omgang måtte vi forsvare oss mer, sier Olivier Occéan til TV 2 ved kampslutt.

Etter dagens kamper tar Odd et steg nærmere sølvmedaljen.

– Vi har ikke vunnet all verden i høst. Nå har vi tre kamper igjen, og er ihvertfall med. Det er jo moro, så får vi håpe vi får se et enda bedre Odd-lag i de neste kampene, forteller Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

Etter vel en halvtime sendte Olivier Occéan ballen i vinkelen for vertene. Like etter ble samme mann lagt i bakken i FKHs sekstenmeter, og dommer Dag Vidar Hafsås blåste for straffespark.

Den hadde Fredrik Nordkvelle ingen problemer med å sette i mål, og dermed kunne Dag-Eilev Fagermo & co. gå til pause med en 2-0-ledelse.

Se Occéans kanonkule og resten av høydepunktene i videovinduet øverst!

FK Haugesund var det farligste laget etter hvilen. I det 77. minutt gjorde Torbjørn Agdestein – som går fra Haugesund til Odd etter sesongen – et vakkert forarbeid for Vegard Skjerve, som enkelt kunne sette inn reduseringen for gjestene.

Odd holdt unna, og tok tre viktige poeng. Brann tapte på hjemmebane mot nedrykkstruede Lillestrøm. Dermed står både Odd og Brann med 45 poeng og tre kamper igjen å spille. Brann ligger hakket foran med bedre målforskjell.

Målløst i Molde
Ole Gunnar Solskjær og Molde har hatt en variabel sesong, men laget har tatt seg opp i medaljestriden denne høsten. Da er det nok skuffende å spille 0-0 hjemme mot Sogndal.

Det var et sjansefattig oppgjør i rosenes by søndag. Vertene var det førende laget mot sogningene, som ikke hadde noe å spille for.

Etter uavgjortresultatet tar Solskjær og hans menn seg forbi Haugesund på tabellen. Ett poeng foran rogalendingene og tre bak Odd og Brann.

Sarpsborg 08 (41 poeng) og Viking (40 poeng) har også muligheter til å ta medalje. Sarpsborg klarte uavgjort mot Rosenborg lørdag, og bare målforskjellen skiller dem og Haugesund. Viking ligger på sjuende plass, ett poeng bak Sarpsborg.

Med ni poeng igjen å spille for er medaljekampen fortsatt åpen, og norske fotballsupportere kan trolig vente seg flere spennende oppgjør før det hele skal avgjøres.

Her finner du tabellen og resultatene fra helgens Tippeliga-runde.