DELFINALE 3: Dette er kandidatene i den tredje delfinalen til Statoil Årets fotballtalent.
DELFINALE 3: Dette er kandidatene i den tredje delfinalen til Statoil Årets fotballtalent.

Morgendagens helter: Stem på «Årets fotballtalent»

Sander Berge, Rikke Nygard eller Olaug Tvedten. Hvem fortjener å vinne den siste delfinalen?

TV 2 skal sammen med Statoil Morgendagens Helter og Norges Fotballforbund kåre årets fotballtalent også i 2016.

Her møter du kandidatene i den tredje og siste delfinalen: Sander Berge, Rikke Nygard og Olaug Tvedten.

Kandidat 1: Sander Berge

Han spilte på 2. divisjonslaget Asker i 2014 og fikk året etter proffkontrakt med Vålerenga. Han fikk sin debut for klubben da han kom innpå i kampen mot Sandefjord 11. Juli 2015.

– Jeg føler jeg har utviklet meg masse bare ved å spille jevnlig med kamper på høyt nivå i Tippeligaen. Jeg har fått erfaring av å jobbe her hver dag i et miljø med gode trenere og gode lagkamerater, og å få all den tilliten jeg har fått, forteller Berge.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen sier dette om Sander Berge:

– Jeg tror han snart vil være å se i en norsk A-landslagstropp og jeg tror at Sander Berge er den neste nordmannen som spiller i Premier League, sier Mathisen.

Berge har fremtidsplanene klar.

– Favorittklubben er Barcelona, men jeg håper en dag å spille i en av de største ligaene i verden. Å få spille i Champions League og på det norske A-landslaget er det som står høyest.

Kandidat 2: Rikke Nygard

Hun er bare 16 år, men har allerede rukket å spille flere kamper i Toppserien. Tidligere spilte hun i klubben Bergen Nord/Hovding, men i 2015 ble hun tilbudt en plass hos Arna-Bjørnar.

– Det er utrolig kjekt at jeg har fått så mye spilletid som jeg har fått selv om jeg er så ung.

TV 2s fotballekspert Jesper Matisen sier at Rikke Nygard er en seriøs og hardarbeidende midtbanespiller.

– Rikke har hatt en enorm utvikling de siste årene, hvis den utviklingen fortsetter tar det ikke lang tid før hun kan oppfylle den drømmen hun alltid har hatt om å spille for Norges A-landslag, sier Mathisen.

Dette er mål hun jobber for hver dag.

– Jeg har alltid hatt ambisjoner om det. Når jeg gikk ut syvende klasse sa jeg foran hele skolen at jeg skulle komme på A-landslaget og sa at jeg skulle til Liverpool i England og spille som proff, smiler ungjenten.

Kandidat 3: Olaug Tvedten

Olaug Tvedten har tidligere spilt på Trott, men signerte for Avaldsnes i juni i år. Hun er bare 16 år men har allerede 14 aldersbestemte landskamper.

– Mine sterke sider som fotballspiller vil jeg si er teknikken min, jeg ser ofte muligheter som ikke alle andre ser. Så synes jeg at jeg har en bra pasningsfot og en god skuddfot, sier 16-åringen.

– Du liker å være kreativ på banen og skape ting?

– Ja, det syns jeg er det kjekkeste. Å være en spiller som kan få ballen og sentre en pasning som kanskje ingen hadde forventet.

Dette sier TV 2s fotballekspert Jesper Matisen om Olaug Tvedten:

– Hun er lagets kreative spiller, med et veldig godt blikk for sine medspillere og for de avgjørende pasningene. Hun er også en stabil målscorer og har meget god teknikk.

Om kåringen:

Årets fotballtalent er et samarbeidsprosjekt mellom Statoil Morgendagens Helter, Norges Fotballforbund og TV 2. Kandidatene plukkes ut av jury i Norges Fotballforbund, og vinneren kåres av TV 2s brukere.

– Statoil Årets talent handler om å løfte frem morgendagens fotballhelter, og gi dem en ekstra motivasjon til å fortsette den gode utviklingen. De nominerte er gode rollemodeller for unge talenter, sier Karen Onsager Keiserud, markedsdirektør i Statoil.

Finalistene stemmes frem gjennom tre delfinaler vår, sommer og høst 2016. Vinner av delfinalene blir premiert med 50.000 kroner fra Statoil Morgendagens Helter som donerer til den klubben som talentet mener har hatt mest betydning for egen utvikling. De to andre kandidatene får 25.000 kroner hver til samme formål.

Årets talent blir kåret i november og blir tildelt 50.000 kroner til å donere til klubben som har betydd mest for karriereutviklingen.

Kristine Bjørdal Leine vant delfinale 1 og Martin Samuelsen vant delfinale 2.

Avstemmingen er nå avsluttet.