Manchester United manager Jose Mourinho follows the game during the English Premier League soccer match between Manchester United and Stoke City at Old Trafford in Manchester, England, Sunday, Oct. 2, 2016. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester United manager Jose Mourinho follows the game during the English Premier League soccer match between Manchester United and Stoke City at Old Trafford in Manchester, England, Sunday, Oct. 2, 2016. (AP Photo/Rui Vieira) Foto: Rui Vieira

FA vil etterforske Mourinhos dommeruttalelser

Jose Mourinho kan bli straffet for sine uttalelser om dommervalget til mandagens storkamp.

Se Liverpool - Manchester United på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo mandag klokken 21.00!

Den portugisiske manageren kom søndag med sine synspunkter på at Anthony Taylor, som er født og bor cirka 10 kilometer fra Old Trafford, skal dømme mandagens storoppgjør på Anfield.

– Jeg synes Taylor er en veldig god dommer, men jeg tror noen med intensjon legger press på ham som jeg føler vil gjøre det vanskelig for ham å prestere veldig godt, sier Mourinho.

– Upassende kommentar
Det engelske fotballforbundet (FA) vil nå ifølge Daily Mail etterforske nettopp den uttalelsen.

I 2009 kom det nye regler som skulle forhindre uttalelser før kamp som kunne sees på som truende eller ha innflytelse på dommeren.

«Klubbene bør merke seg at enhver kommentar til media fra managere, spillere eller andre ansatte i klubben som går på dommere i forkant av kampen - ikke lenger er tillatt. Slike kommentarer vil bli ansett som upassende og straffet deretter», het det i en uttalelse fra FA den gang.

Mourinho sa videre at han hadde sitt syn på at Taylor skal dømme mandagens kamp, men at han hadde blitt straffet så mange ganger før at han ikke ønsket å si noe mer om saken.

Bot og karantene
Nevnte Taylor sendte Mourinho på tribunen under en kamp 2013 da Chelsea møtte Cardiff på Stamford Bridge. I forkant av kampen har Mourinho fremhever at han vet hvordan han skal oppføre seg på sidelinjen og at laget hans er godt disiplinert.

– Vi presser ikke dommere, vi oppfører oss på sidelinjen. Akkurat på det punktet er jeg komfortabel, uttalte Mourinho til BBC.

Forrige sesong fikk Mourinho karantene og bot etter at uttalte seg kritisk om dommerne etter at Chelsea tapte 1-3 for Southampton i oktober i fjor.