GULLFEIRING: Therese Johaug sammen med familien Johaug med Joakim, mor Gro, far Torvald, Karstein og Veronika på konferansesenter på Holmenkollen i Oslo etter å ha tatt gull i 30 km friteknikk kvinner i Holmenkollen 2011.
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
GULLFEIRING: Therese Johaug sammen med familien Johaug med Joakim, mor Gro, far Torvald, Karstein og Veronika på konferansesenter på Holmenkollen i Oslo etter å ha tatt gull i 30 km friteknikk kvinner i Holmenkollen 2011. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Foto: Lien, Kyrre

Johaugs lillebror støtter søsteren på Instagram

– At du har kommet opp i denne situasjonen er for meg helt absurd.

Lillebroren til Therese Johaug, Karstein Johaug, støtter storesøsteren etter at det ble kjent at hun testet positivt på det forbudte stoffet klostebol.

På Instagram har lillebroren lagt ut et bilde av de to med en støtteerklæring.

– At du har kommet opp i denne situasjonen er for meg helt absurd

– Helt fra vi var små og reiste på kretsrenn har du alltid vært et stort forbilde for meg Therese. Det er du som lært meg hvilke holdninger og verdier jeg har, skriver Karstein Johaug på Instagrem.

– For meg er du den snille, hjelpsomme, ærlige, redelige, sympatiske, omsorgsfulle og ikke minst ansvarsfulle storesøsteren, fortsetter han.

Johaug for to uker siden: – Jeg har fått mange salver, men jeg kan ikke ta noe av det

Det var Østlendingen som omtalte saken først!

Lillebror Johaug synes det hele er en absurd situasjon.

– At du har kommet opp i denne situasjonen er for meg helt absurd og utenkelig. Det har ikke gått opp for meg hva du står ovenfor, skriver han.

Nå vil han støtte lillesøsteren.

– Jeg kjenner deg alt for godt og vet hva du står for, vi skal komme styrket ut av dette, avslutter han meldingen med.

Får støtte

Reaksjonene på støtteerklæringen har ikke latt vente på seg og i kommentarfeltet renner støtteerklæringene inn. Lillebroren har vært en viktig støttespiller og treningskamerat for storesøsteren tidligere noe Therese Johaug uttrykte i et intervju med Aftenposten.

– Vi har trent veldig mye sammen gjennom oppveksten. Han er fire år yngre enn meg og tidligere var det sånn at jeg lærte bort mye til han. Nå lærer vi mye av hverandre. Han har kvaliteter på hurtighet og sprint. Karstein har for eksempel vært med meg på treningsleir i Seiser Alm. Han går for Team Hadeland, bor på Lillehammer, og satser for fullt, sa Therese da.

Lillebroren sa dette om søsteren i samme artikkel:

– Vi trener mye sammen, vi jobber opp mot hverandres styrker og svakheter. Jeg er veldig opptatt av detaljer og det har gått veldig mye på hurtighet i det siste. Vi filmer hverandre i treningsarbeidet; hva vi gjør bra og hva vi gjør dårlig. Ved jul og påske trener vi sammen to ganger daglig. I juli i fjor hadde vi 26 treningsdager, og det er mye, forklarte Karstein da.