Kristiansund måtte utsette opprykksfesten

Jerv og Sandefjord vant sine kamper, mens Kristiansund ikke klarte å sikre opprykk til Tippeligaen i hjemmemøte med FFK.

Kristiansund BK - Fredrikstad 0-0 (0-0):

KBK kunne med full klaff rykke opp og sikre seg seriegullet i OBOS-ligaen søndag.

Rundt 3000 festklare nordmøringer møtte opp for å heie laget til Tippeligaen.

Første omgang var lite å skrive hjem om, men etter pause tok hjemmelaget tak i kampen. Kristiansund måtte se to av sine avslutninger gå i metallet. De klarte ikke å bryte ned FFK-forsvaret, og dermed endte det målløst i det som skulle bli en fest på Nordmøre.

Jerv og Sandefjord vant sine kamper, og nå må Kristiansund vente på neste matchball. Først venter en bortekamp mot Jerv, før serien avsluttes hjemme mot Sandefjord.

– Vi kan vel ikke komme nærmere enn dette, med to baller på innsiden av metallet og en innenfor som det blir dømt frispark for. Jeg syns guttene leverer en bra kamp på en dag hvor det står så mye på spill. I dag får vi kanskje ikke som fortjent, men dette skal vi klare til slutt, sier Kristiansund-trener Christian Michelsen til TV 2.

Ville spolere festen
Mons Ivar Mjelde har fått en god start som FFK-trener, og foran kampen lovet gjestene å gjøre alt for å spolere festen i Kristiansund.

Det var to forsiktige lag som møttes på Kristiansund Stadion.

FFKs Kapidzic fikk tidlig sjansen. Bortelaget kom rundt på kant og fikk lagt inn foran mål. Der lå Kapidzic som ikke klarte å presse headingen sin under tverrliggeren.

Den første sjansen til hjemmelaget kom i det 27. minutt. Rocky Lakaj kom seg til avslutning fra skrått hold i FFKs sekstenmeter, men keeper Per Morten Kristiansen fikk flikket avslutningen til hjørnespark.

To i metallet
Kristiansund virket langt mer energiske etter pause. Etter en time holdt FFK-forsvarer Adam Straith på å rote ballen i eget nett, etter et innlegg av Lakaj, som ble flyttet ut på venstrekant etter hvilen.

Det viste seg å være et smart trekk av trener Christian Michelsen. For like etter var Lekaj på farten igjen. Angriperen ble spilt fri i sekstenmeteren til gjestene og fikk gå på skudd, men avslutningen gikk i lengste stolpe og ut.

Kristiansund var langt mer offensive etter sidebytte, og bare minutter etter forrige stolpetreff, smalt det igjen.

Denne gang var det Victor Grodås som fikk gå upresset på skudd. Med venstreslegga suste det knallharde skuddet i tverrligger like ovenfor vinkelen.

Se sammendrag fra dramaet i videovinduet øverst!

I det 84. minutt fikk hjemmelaget endelig ballen i mål, men til hjemmesupporternes store frustrasjon hadde dommer Kristoffer Hagenes blåst for angrep på keeper.

Kristiansund hadde alt i sine egne hender. De skapte flere sjanser i andre omgang, og var det beste laget. Men de klarte ikke å få den ene scoringen som hadde sikret opprykk til Tippeligaen.

For Jerv vant sin kamp mot KFUM Oslo, og har fortsatt mulighet til å ta en av de to øverste plassene fra enten Kristiansund eller Sandefjord.

Lars Bohinen og Sandefjord vant sin bortekamp mot Strømmen, og er nå bare to poeng bak serieleder KBK.

Slik stilte lagene:

Kristiansund (4-4-1-1): C. Månsson - A. Coly, D. Ulvestad, A. Hopmark, V. Grodås - J. Rønningen, K. Qaka, S. Økland, L. Kalludra - R. Lekaj - J. Mendy.

Fredrikstad (4-4-2): P. Kristiansen - N. Sansara, J. Straith, A. Akinyemi, B. Wembangomo - F. Westgaard, H. Åsheim, M. Ndiaye, L. Begby - U. Flo, S. Kapidzic.