OPPFØRSEL: Jose Mourinho vet hevder han vet hvordan han skal oppføre seg på sidelinjen. Foto: AP Photo/Rui Vieira
OPPFØRSEL: Jose Mourinho vet hevder han vet hvordan han skal oppføre seg på sidelinjen. Foto: AP Photo/Rui Vieira Foto: Rui Vieira

– Vil være vanskelig for dommeren å prestere godt

Jose Mourinho mener noen har en intensjon med å legge press på dommeren før Liverpool mot Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Liverpool - Manchester United på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo mandag klokken 21.00!

Det vakte oppsikt da FA tidlig denne uken oppnevnte Anthony Taylor til å dømme storkampen mellom Liverpool og Manchester United mandag.

Presset på dommeren er enormt i forkant av storkampen og Mourinho reagerer på valget av dommer.

– Jeg synes Taylor er en veldig god dommer, men jeg tror noen med intensjon legger press på ham som jeg føler vil være vanskelig for ham til å prestere veldig godt, sier Mourinho ifølge Daily Mail.

– Jeg har mitt syn, men jeg forstår og har lært en lekse med å bli straffet mange ganger, at jeg ikke ønsker å si noe mer, forklarer Mourinho.

Se Premier League på TV 2 Sumo! Sikre deg tilgang her!

Grunnen til de massive reaksjonene mot oppnevnelsen av Taylor er på grunn av at dommeren er født og bor i Greater Manchester, kun cirka 10 km fra Old Trafford. Flere supportere reagerte og tidligere Liverpool-manager Brendan Rodgers sa i 2013 etter tapet for Manchester City at det forhåpentligvis aldri var dommere fra Greater Manchester igjen i kamper mellom lag fra Manchester og Liverpool. Da var det Lee Mason fra Bolton som dømte.

Nevnte Taylor sendte Mourinho på tribunen under en kamp 2013 da Chelsea møtte Cardiff på Stamford Bridge. I forkant av kampen har Mourinho fremhever at han vet hvordan han skal oppføre seg på sidelinjen og at laget hans er godt disiplinert.

– Vi presser ikke dommere, vi oppfører oss på sidelinjen. Akkurat på det punktet er jeg komfortabel, uttalte Mourinho til BBC, og utdypet:

– Vår disiplinstatistikk er veldig, veldig god. Vi har ikke et problem med det.

– Det er som å se på at kjæresten din slår opp med deg

Til TV 2 uttalte kommentator Simen Stamsø Møller tidligere denne uken at han tror FA har gjort nøye vurderinger i sitt valg av dommer. Han tror også at Taylor er god nok til å dømme oppgjøret.

– Det er ikke noe problem. Han ville aldri vært dommer om han skulle favorisert et lag. Da kunne han ha funnet på noe annet. Problemet er om han gjør en stygg feil i den kampen. Det kan skade ham som dommer. Det ville jo være trist om det ble slik. Nå er folk veldig ute etter å ta dommere. Jeg vet ikke helt om ideen er helt god. Kanskje Michael Oliver eller Mark Clattenburg kunne dømt den kampen og er bedre dommere, sa Stamsø Møller

– Kan være at de belønner ham fordi han er i en god periode. Noe riktig har han gjort, forklarte TV 2s kommentator.