Evakuerte oljeplattform på grunn av brann

Statoil evakuerte deler av personellet og stanset produksjonen på Statfjord A-plattformen i Nordsjøen etter at det brøt ut brann i en pumpe søndag morgen.

EVAKUERT: Deler av mannskapet ble evakuert etter at det brøt ut brann på Statfjord A-plattformen. Dette bildet er fra en tidligere anledning. Foto: NTB Scanpix
EVAKUERT: Deler av mannskapet ble evakuert etter at det brøt ut brann på Statfjord A-plattformen. Dette bildet er fra en tidligere anledning. Foto: NTB Scanpix Foto: Hommedal, Marit

Brannen brøt ut på Statfjord A-plattformen søndag morgen rundt klokken 08.20.

– Det begynte å brenne i det ene skaftet, benet, på plattformen. Det automatiske brannslukningsapparatet ble utløst, sier pressetalsmann i Statoil, Ola Anders Skauby til TV 2.

Tre timer etter ble ikke lenger observert røyk eller flammer med oljeplattformen.

– Situasjonen nå er at det ikke lenger observeres varme, røyk eller flammer, og situasjonen er under kontroll. Vi har satt ut brannvakt for å overvåke området og området er isolert for å hindre en oppblussing, opplyser pressetalsmann i Statoil, Ola Anders Skauby til NTB.

Personell som var mønstret til livbåtene fikk derfor komme tilbake på plattformen.

Det er ikke meldt om at personer har kommet til skade i brannen.

Evakuert

Det ble raskt iverksatt evakuering av mannskap på plattformen og produksjonen ble stengt, da brannen ble oppdaget.

– Vi tar denne hendelsen på største alvor. Enhver situasjon med brann og røykutvikling på en oljeproduserende plattform er en alvorlig situasjon, sier Skauby.

Det var 67 personer om bord da brannen startet. Klokken 10.00 var 20 av disse flyttet til Statfjord B.

Personene som ble forflyttet hadde ikke oppgaver med å løse den pågående situasjonen, opplyser Statoil.

Det har ikke vært utført manuell brannslokking, men den automatiske slukkingen ble overvåket via kameraer som er i skaftet.

Ifølge Statoil var brannen begrenset til ett område i utstyrsskaftet som er adskilt med brannskillere.