Opptur for West Ham tross kontroversielt rødt kort

Aaron Cresswell fikk gult kort for filming - 50 sekunder senere var han utvist.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Crystal Palace-West Ham 0-1

West Ham halte i land en 1-0-seier etter Manuel Lanzinis scoring i første omgang borte mot Crystal Palace.

Det var en etterlengtet seier for benkede Håvard Nordtveits klubb, etter at laget ikke hadde vunnet siden andre serierunde.

– Det var ikke en fantastisk prestasjon av West Ham, men de viste et stort hjerte for saken, sa Trevor Morley.

– Det er en kvalitetsscoring som sørget for at de vant en ikke-kvalitetskamp. Du så lettelsen i ansiktet på spillerne og forsvaret. Det spiller ingen måte hvordan de vant.

– De gjør ikke noe stor kamp, men se har ikke sett ut som noe lag tidligere i sesongen. Da betyr det noe at man jobbet seg til en sliteseier. Det er slik de må kjempe seg inn igjen i kampen, sier Petter Myhre.

Kjapp utvisning

For seieren kom ikke uten komplikasjoner. Et kontroversielt rødt kort stakk kjepper i hjulene for klubben fra London øst.

Med litt over kvarteret igjen å spille ropte Aaron Cresswell på straffe etter at Yohan Cabayes fot traff han i beinet.

Istedet ble West Ham-backen belønnet med gult kort for filming, noe han var hoderystende til.

En vanskelig avgjørelse som også delte TV 2s Premier League-studio.

– Han gir et gult kort for at Cresswell prøver å lure ham og vise at det er straffespark. Det er kanskje en liten kontakt, men absolutt ikke nok til at han skal kaste seg slik. Forsåvidt greit gult kort, sier Myhre.

– Jeg syns det er straffespark. I dagens fotball... om han kommer borti ham har han rett til å gå ned. Det er en klossete takling, han er ikke i nærheten av ballen. Jeg mener det burde ha vært straffe, sier Morley.

Uenig i gult nummer to

Allerede i neste angrep havnet Cresswell i løpsduell med Wilfried Zaha. Backen havnet på etterskudd og kastet ut en arm for å holde den lynraske vingen unna ballen.

Linjedommeren vinket febrilsk med flagget, og etter en kort konferering kom Martin Atkinson med gult kort nummer to - på en forseelse bare 50 sekunder etter den første han fikk gult for.

Også dette er omstridt.

– Jeg er helt uenig i at dette er gult kort, da legger han listen altfor lavt. Jeg tror ikke dommeren ser det selv. Han går bort og prater med assistentdommeren, og får nok da beskjed om at linjemannen mener det er gult kort. Jeg mener det er et frispark, men ikke gult kort, sier Petter Myhre.

– Armer er en del av fotball og han kom seg foran. Dersom du er en dommer og ga et billig gult kort og det skjer, så gir du ikke nok et gult kort. Da må man ha nok fornuft til å skjønne at det ikke er nok til et rødt kort, istemmer Trevor Morley.

Dermed måtte West Ham avslutte kampen uten mannen som stod for den målgivende pasningen, og en mann mindre, men Crystal Palace klarte ikke å utnytte overtallet til en scoring.

Målvakt Adrian var på pletten den ene gangen Crystal Palace kom seg til en farlighet.

Se den kontroversielle situasjonen:

Bommet på straffe

Håvard Nordtveit ble byttet inn med to minutter igjen av kampen og var med på å trygge seieren for West Ham, som var nær å gi fra seg ledelsen allerede i første omgang da Christian Benteke ble meiet ned og fikk straffespark.

Belgieren ignorerte den uskrevne regelen som sier at den som blir tatt aldri skal ta straffen selv, og det gikk som det måtte: en løs straffe som gikk både over og utenfor.

Straffesparkforsøket fikk gjennomgå av tidligere Premier League-spiss Trevor Morley i studio.

– Jeg hater disse tilløpene der man stopper opp. Det er vanskelig å treffe ballen skikkelig, og her går jo ballen langt, langt, langt, langt, langt utenfor, slo Morley fast.

Crystal Palace-manager Alan Pardew var klar på at Everton begynte best og fortjente å ta ledelsen, men han tror mye kunne vært annerledes om Benteke hadde scoret.

– Det var en livline for oss. Hadde den gått inn og vi gikk inn til pause med uavgjort, så kunne vi virkelig gått for det i andre omgang. Vi bommer, det er et nytt slag for oss, og vi så aldri ut til å finne rytmen vi har hatt, sier Alan Pardew til TV 2 og tidligere undersått Brede Hangeland.

– Det var en frustrerende og fryktelig dag for manageren.

Slakter Bentekes fryktelige straffespark: – Den går langt, langt, langt, langt, langt utenfor