Gytkjær reddet Rosenborg

Christian Gytkjær utlignet ni minutter før slutt mot Sarpsborg 08.

Sarpsborg 08 - Rosenborg 2-2

Sarpsborg lå an til å ta en sensasjonell seier mot Rosenborg lørdag. Så dukket Tippeligaens toppscorer opp ni minutter før slutt og sikret ett poeng for trønderne, som jakter poengrekord i Tippeligaen.

Jonas Lindberg og Jon-Helge Tveita scoret for hjemmelaget, Tore Reginiussen og nevnte Gytkjær for RBK.

Det er Molde som har poengrekorden i Tippeligaen med 71 poeng på 30 kamper. Rosenborg har nå 66 poeng og tre kamper igjen.

– Vi vil ha alle rekorder som Molde har
– Vi går får alle rekorder som er. Vi har mulighet til å vinne alle de tre kampene som er igjen. Det er ni poeng. Og da tar vi rekorden. Vi er interesserte i alle rekorder som Molde har. Såpass ærlig må jeg være, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

– Selvfølgelig vil vi gjerne vinne. Det er ingen katastrofe å få ett poeng. Det er alltid vanskelig å komme her til Sarpsborg, sier Gytkjær til TV 2 etter kampen.

– Fortjente å få med oss noe
– I dag skapte vi nok sjanser til å få med oss noe. Det fortjente vi. Det er en bra gjennomført kamp av oss, så er vi litt unøyaktige på siste tredelen. Guttene gjør en fantastisk innsats og tar tak i kampen og trøkker på fra første stund, sier Ingebrigtsen.

Sarpsborg ligger nå på sjetteplass med 41 poeng. Det er samme poengsum som FK Haugesund på femte- og Molde på fjerdeplass. FKH møter Odd og Molde møter Sogndal søndag.

– Blir litt lei Rosenborg
– Rosenborg er best. Rosenborg spiller Rosenborg-fotball og får oss baktunge. Vi blir slitne og de kommer til mange innlegg. Vi står på og jobber hardt. Vi visste at vi kom til å få overgangsmuligheter og vi klarte å ta vare på den i 2. omgang. I første er vi ganske tunge på dødballer. Og vi gjør det vanskelig for dem på det vi visste vi kunne gjøre det vanskelig på. Vi ledet jo to ganger. Det er litt irriterende også. For man har lyst til å slå Rosenborg. Jeg leser Adresseavisen av og til og de har ikke noen problemer med å fortelle at de hopper høyest, løper mest og sover best. Så man blir litt lei også. Hadde jævlig lyst til å slå dem i dag. Men bevares, de er gode, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke etter kampen.