IKKE MED: Therese Johaug dropper neste ukes landslagsamling. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
IKKE MED: Therese Johaug dropper neste ukes landslagsamling. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Johaug dropper landslagssamlingen

Therese Johaug drar ikke på samling til Val Senales neste uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Therese Johaug (28) har bestemt seg for ikke å reise til Italia med resten av skilandslaget neste uke.

Det var NRK som først meldte om Johaugs beslutning.

Blir hjemme

– Therese hadde gledet seg til å dra på samling og trene med landslaget, men slik situasjonen er nå, velger hun å trene hjemme i stedet, sier advokat Christian B. Hjort til TV 2.

Det har kommet motstridene meldinger om Johaugs deltakelse på treningsleiren det siste døgnet, men nå har skistjernen altså bestemt seg for å bli i Norge.

Johaug sto fritt til å delta på samlingen i Val Senales i Italia. Hun er ikke suspendert etter å ha testet positivt på dopingprøven.

Ifølge Johaugs advokat, Christian Hjort, har 28-åringen bestemt seg for at hun trenger fred og ro, og at det er best å bli hjemme.

– I utgangspunktet stod hun fritt til å reise ned hvis hun ville, men hun har altså besluttet å ikke reise. Hun ønsker ro, og har behov for det. Derfor blir hun hjemme og trener, sier Hjort.

Har sett kvitteringen

Antidoping Norge uttalte tidligere lørdag at Johaug ikke er suspendert før saksbehandlingen er gjennomført. Johaug kan derfor selv velge om hun blir med på samlinger eller ikke.

Det var torsdag det ble kjent at Johaug har testet positivt, både på A- og B-prøven for det ulovlige stoffet clostebol. Stoffet er et anabolt steroid og står på listen til WADA. Johaug brukte en krem mot solbrent leppe under en samling i Livigno i Italia i september.

TV 2 har fått tilgang til kvitteringen fra apoteket, som skal ha solgt salven. Lege Fredrik Bendiksen har forklart at det var ham som kjøpte kremen til Johaug.