City med to straffebom mot Everton

Verken Sergio Agüero eller Kevin De Bruyne klarte å overliste Maarten Stekelenburg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City - Everton 1-1

Manchester City dominerte kampen, men Romelu Lukaku og Maarten Stekelenburg sørget for at det bare ble ett poeng på serielederne hjemme på Etihad lørdag.

Se sammendrag i videovinduet øverst i saken.

– Når vi ledet håpet jeg at vi skulle klare det, men de var et bedre lag enn oss. Så alt i alt var vi heldige som fikk med oss ett poeng, sier Stekelenburg etter kampen.

– Stekelenburg står sitt livs beste kamp
Keeperen, som også hadde noen fine redninger for Nederland mot Frankrike tidligere i uken, fikk skryt av Everton-manager Ronald Koeman etter kampen.

– Vi forsvarte oss godt. Vi har en keeper som spiller kanskje sin livs beste kamp. Vi kjempet og kjempet. Jeg er stolt av guttene, sier Everton-manager.

– Det er ikke mange lag får med seg ett poeng herfra. Vi er heldige. De var bedre enn oss. De bommet på to straffer, men til slutt ble det 1-1. Fotballmessig er det kanskje det beste laget vi møter, sier Koeman videre.

Guardiola: – Vi prøvde alt!
Pep Guardiola mente også også at Manchester City hadde fortjent alle tre poengene.

– Jeg er skuffet. Vi prøvde alt. Vi spilte kjempebra. Jeg er stolt av guttene. De var utrolig gode i dag. Everton forsvarte seg bra. De hadde én sjanse - og den scoret de på. Jeg er trist på spillernes vegne. De fortjente å vinne, sier han.

City har nå 19 poeng på åtte kamper, det samme som Arsenal på andreplass. The Gunners vant sin kamp mot Swansea 3-2 lørdag. City har bedre målforskjell enn Arsenal. Everton - på sjette plass - er fire poeng bak.

De Bruyne med straffebom
Det meste handlet om Manchester City før pause. Hjemmelaget styrte hele omgangen og Everton hadde nok med å forsvare seg.

Spesielt Kevin De Bruyne og Leroy Sanè var friske hos hjemmelaget i første omgang.

City kvernet videre og etter 43 minutter fikk de lyseblå straffe etter at Silva ble felt av Phil Jagielka. De Bruyne klarte imidlertid ikke å overliste Maarten Stekelenburg i Everton-målet.

God Stekelenburg
Everton startet andreomgangen med å gå rett i angrep, men City-forsvaret fikk etter hvert avklart situasjonen. Ikke lenge etter fikk hjemmelaget en stor sjanse, men nok en gang sto Stekelenburg i veien. Denne gangen med en fin benparade på Iheanachos hælspark.

City fortsatte å kjøre på, men Everton forsvarte seg heroisk. Etter 64 minutter kontret Everton og Romelu Lukaku kom alene med Clichy. Kraftspissen dro seg enkelt forbi og dundret ballen i lengste hjørne.

20 minutter ut i omgangen ble innbytter Sergio Agüero klippet ned av Jagielka og dommer Michael Oliver dømte nok en gang straffe til vertene. Denne gangen var det Agüero som gikk for å ta den. Nok en gang reddet Stekelenburg straffesparket.

Like etter straffebommen fikk Agüero en enorm mulighet til å utligne, men den nederlandske keeperen var i det umulige hjørnet og dro frem en strålende redning.

Bare minutter senere fikk City til slutt sin fortjente utligning. David Silva la inn og Nolito, som kun hadde vært på banen i noen sekunder, headet innlegget i mål via gresset. Det var spanjolens tredje scoring for sesongen. Og det på sin egen 30-årsdag.