Bursdagsbarnet Özil med drømmescoring da Arsenal slapp med skrekken etter Xhakas røde

– Det var en sinnssyk kamp, sier tomålsscorer Theo Walcott.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal-Swansea 3-2

Se kampsammendrag øverst.

Swansea er aldri enkel motstand for Arsenal på Emirates. Waliserne har vunnet tre av de fire siste på besøk i London, og også denne oktoberdagen skapte de trøbbel for et lag som jaktet tabelltet.

Men alt så ut til å gå etter planen for Arsenal da Mesut Özils vakre volleyscoring ga laget 3-1 og roet nervene som hadde dukket opp etter Gylfi Sigurdssons redusering påfølgende Theo Walcotts to scoringer.

På sin egen 28-årsdag dundret Özil ballen i krysset på hel volley etter Alexis Sánchez' innlegg.

Men Swansea var alt annet enn slått. Da Borja reduserte, og Granit Xhaka fikk direkte rødt kort for Arsenal var det full kamp de siste 20 minuttene.

 Se Xhaka få direkte rødt kort

Bob Bradleys nye menn har tidligere hatt det for vane å komme tilbake i kampene mot Arsenal, og også denne gangen var de nære. I sluttminuttene var det flere gode muligheter til å sette inn 3-3.

– Vi er litt skuffet, men det var en veldig underholdende kamp, så fansen er nok fornøyd med det. Vi ga aldri opp, og vi kunne ha stjelt med oss noe mot slutten. Det ble ikke slik, men dersom vi fortsetter på denne måten vil vi klare oss fint, sier Gylfi Sigurdsson som mener Arsenal fortjente poengene totalt sett.

Nærmest var Sigurdsson og co på et par hodestøt, men med fasit i hånd burde Theo Walcott punktert kampen med en hat trick-scoring på overtid da han ble spilt alene med keeper av Alex Oxlade-Chamberlain, men istedet gikk ballen i treverket.

– Det var en sinnssyk kamp. For meg personlig så ville jeg ha likt å score et hat trick, men de tre poengene er alt som betyr noe. Jeg tror jeg kunne ha scoret tre eller fire i dag, men seieren er alt som betyr noe, sier Walcott etter kampen.

– Dette er et godt Swansea-lag, folk undervurderer dem definitivt. De skapte problemer for oss i dag.

Likevel kunne Arsenal glede seg over tre poeng, samtidig som konkurrentene i toppen, Manchester City og Tottenham avga poeng.

– Vi gjorde det mye vanskeligere for oss selv enn det burde ha vært, så det er litt blandede følelser etter denne kampen. Det så komfortabelt ut av og til, men egentlig var det ikke det på noe tidspunkt, sier Arsene Wenger etter kampen.

Arsenal-dominans

Vertene startet best på Emirates, men burdsagsbarnet Mesut Özil foredlet ikke lagets første sjanse i noe annet enn et saftig sleivspark.

Arsenal fortsatte å presse, og Shkodran Mustafi var nær sin første scoring for London-klubben da han headet et hjørnespark i tverrliggeren.

Swansea var sjelden på visitt i Arsenals felt, og etter 26 minutter var stillingskrigen over.

Alexis Sanchez fant Hector Bellerín som headet ballen tilbake inn i feltet. Der stjeler Theo Walcott ballen fra Swansea-forsvarer Amat og kan sette inn 1-0 fra kloss hold.

I minuttene som fulgte fortsatte Arsenal presset, og Bellerín burde ha økt ledelsen da han ble frispilt av Mesut Özil, men Lukasz Fabianski var med på notene.

Det var imidlertid ikke Swansea-forsvaret på det påfølgende hjørnesparket. Ballen falt ned i beina på en upresset Walcott inne i fem-meteren. Lynvingen som virkelig har funnet formen denne sesongen fikk stokket beina riktig og gjorde ingen feil denne gangen heller.

Xhaka-tabbe

Svanejakten så ut til å bli en vellykket en for «The Gunners», men hjemmelaget fikk seg et skudd for baugen da Granit Xhaka tabbet seg ut i eget forsvar.

Arsenal gikk for å spille seg ut av forsvaret, men mistet istedet ballen til en hissig Gylfi Sigurdsson. Sigurdsson fulgte opp ballerobringen med å vri ballen lekkert bort i lengste hjørnet.

Hjemmelaget fortsatte å fore Swansea brødsmuler, og rett før pause var det nesten utligning. Amat fikk helt upresset heade fra åtte meter, men han klarte ikke å styre ballen til side for Petr Cech.

Dermed forble det 2-1 til pause.

Drømmescoring, redusering og rødt kort

Gjestene var bedre med i andre omgang, men etter ti minutter burde Walcott ha satt sitt tredje for dagen. Et glimrende Arsenal-angrep endte med at Özil headet ballen til en umarkert Walcott i feltet, men denne gangen ble avslutningen for svak.

Det tok imidlertid ikke lang tid før 3-1-scoringen fra Özil kom og hjemmelaget fortsatte kjøret mot Swansea-forsvaret som vaklet, men klarte ikke å øke ledelsen.

Dermed kom Swansea seg tilbake i kampen da et passivt forsvar ble stående og se på at Modou Barrow enkelt kunne legge inn til Borja som upresset kunne sette inn 2-3.

Og verre skulle det bli. Barrow stormet frem og forbi Granit Xhaka. Sveitseren så inget annet valg enn å stoppe Swansea-spilleren med ulovlige midler. Sklitaklingen ble belønnet med et rødt kort av dommer Jon Moss.

– Jeg synes det var litt strengt å bli sendt av banen for det. Det var helt klart med vilje, og jeg syns det var et mørkt gult, men det ble direkte rødt, sier Arsene Wenger etter kampen.

Elleve mot ti de siste 20 minuttene gjorde selvsagt at gjestene øynet muligheten for poeng.

Kontringsmulighetene var der for Arsenal, men uten at laget klarte å utnytte de. Walcott skjøt i stolpen både i ordinær tid og på overtid, og burde hatt et hat trick.

Samtidig var Swansea livlige, og mot et stadig lavereliggende hjemmelag kom de seg til en rekke farlig innlegg.

Uten at Bob Bradley fikk poenget han ønsket seg i debuten som Swansea-manager.

– Kampen hadde mange ulike deler. Vi startet svakt. Defensivt var de to første målene ikke godt utført, men vi ga oss selv en god mulighet. På 3-1 økte kvaliteten igjen. Jeg er åpenbart litt skuffet, men jeg føler det er noen positive ting som vi kan ta med fra kampen, sier Bob Bradley etter sin debut som Premier League-manager.