Chelsea-stjernene hedret lagkamerat da de knuste Leicester

Willian mistet moren tidligere i uken og kunne ikke spille mot Leicester. Da tok lagkameratene ansvar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea-Leicester 3-0

Se høydepunktene i videovinduet øverst.

Chelsea feide Leicester av banen med 3-0 hjemme på Stamford Bridge da Premier League var i gang igjen etter landslagspausen.

Det gjorde de uten Willian som hadde reist hjem til Brasil etter at moren døde tidligere i uken.

Lagkameratene virket oppildnet av Willians triste situasjon, og skred til verket med en voldsom iver. Fjorårets ligamester ble rundspilt i London, og før sju minutter var spilt ledet Chelsea fortjent.

Da halvtimen var gått ble ledelsen doblet, og begge målscorerne feiret med å vise tegn som kan tolkes som en hyllest til lagkameratene.

Diego Costa laget en W med fingrene, mens Eden Hazard gikk for to ganger V.

– Feiringen min var for Willy. Han mistet sin mor, og vi tenker på ham. Vi håper han kommer tilbake sterkere enn noen gang, sier Eden Hazard etter kampen.

– Willian er en fantastisk fyr, og han fortjener dette fra spillerne. Vi er et lag, og vi ønsker å bli en familie. Jeg ønsker å dedisere dette til Willian og hans familie, fordi han er veldig lei seg nå. Vi er alle lei oss, sier Chelsea-manager Antonio Conte.

Chelsea i bedring

Den avgjørende scoringen kom fra Victor Moses etter et vanvittig forarbeid av Nathaniel Chaloba.

Se drømmeassisten her!

– Conte har fått opp entusiasmen, trøkken og gløden i Chelsea, og det ser ut som det passer dem å spille 3-4-3. Nå har de også holdt nullen i to kamper på rad, sier Petter Myhre om lagets gode prestasjon.

Målscorer Hazard nyter også lagets nye måte å spille på:

– Nå spiller jeg mer sentralt, og holder meg ikke bare på kanten. Dette er likt systemet jeg spiller med Belgia, og vi har mer frihet, samtidig som vi kan vinne ballene tilbake. Det er bra for oss, sier Hazard.

Målkåt Costa

Diego Costa har virkelig funnet scoringsformen, og når Leicester lot brasilianerspanjolen stå helt umarkert ved bakerste stolpe etter et hjørnespark var han nådeløs.

Costa dunket inn sitt sjuende mål for sesongen, etter at Matic på lekkert vis hadde hælflikket ballen gjennom hele Leicester-forsvaret.

På 13 kamper for klubb og landslag denne sesongen har spissen vært involvert i 13 mål. Ti scoringer og tre målgivende pasninger.

Scoringen kom etter tidlig dominans fra hjemmelaget som hadde ballen mye, og var nær 1-0 i trekket før da en frekkis fra Victor Moses nesten lurte Kasper Schmeichel ved nærmeste stolpe.

Bare et lag hadde virkelig møtt opp på Stamford Bridge denne dagen, og vertene fortsatte å kjøre over de for anledningen rødkledde gjestene.

Stor dominans

Et frispark fra David Luiz sang i aluminiumen til Kasper Schmeichels mål, før Chelsea til slutt fikk doblet ledelsen.

Etter klabb og babb utenfor 16-meteren havnet ballen til slutt i føttene, via hodet, til Eden Hazard. Belgieren stormet inn i boksen, rundet keeper Kasper Schmeichel og satte inn 2-0.

Dominansen vedvarte ut hele omgangen, fjorårets ligamester var avkledd på Stamford Bridge.

– Jeg er voldsomt imponert over det Chelsea har vist de første 45 minuttene, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Store sjanser

Leicester kom bedre med i den andre omgangen, men Chelsea følte seg snytt for straffespark tidlig da ballen traff armen til Christian Fuchs etter at Pedro fyrte av.

Dommer André Marriner ville ikke høre på det, eller et par andre mindre troverdige rop på straffespark fra begge sider.

Leicesters store forse forrige sesong var kontringsspillet. Ti minutter ut i andre omgang var de nær å få kjenne på egen medisin.

En strålende kontring endte hos Victor Moses som alene med Kasper Schmeichel valgte å avslutte tidlig. Keeperen var med på notene og fikk avverget.

Noen minutter senere fikk Leicester sin største mulighet i kampen.

David Luiz kastet seg frem for å stoppe et innlegg fra Marc Albrighton, men var nær et selvmål. For andre gang traff Luiz stolpen, denne gangen sin egen, og kunne puste lettet ut da ballen forsvant bort fra målområdet.

Selv om det var nær selvmål var det en god inngripen av stopperen, hadde han ikke stoppet ballen ville den nådd Jamie Vardy på tilnærmet åpent mål.

Drømmeassist

Men det var Chelsea som var best i det meste. Fjorårets Leicester-sensasjon N'Golo Kanté burde ha punktert kampen da han på sju meters hold fikk ballen i beina etter glimrende forarbeid av Diego Costa.

Kanté senket imidlertid ikke gamleklubben. Avslutningsegenskapene er nok ikke det han er mest kjent for, og når Wes Morgan fikk slengt ut et bein ble det hjørnespark.

Nådestøtet skulle imidlertid komme.

Med ti minutter igjen leverte Nathaniel Chalobah en av sesongens frekkeste målgivende pasninger. Et hælspark sendte Victor Moses alene med Kasper Schmeichel, og denne gangen gjorde vingen ingen feil.

– Unggutten viste fantastiske ferdigheter der, sa Trevor Morley.

3-0 og game over.