TV 2 avslører:

Denne kvitteringen kan gi støtte til Johaugs og Bendiksens forklaring

Men apotekeren sier til TV 2 at hun ikke husker hvem som kjøpte kremene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 har fått tilgang til kvitteringen fra apoteket, som skal ha solgt salven som får skylden for at Therese Johaug har testet positivt på det forbudte stoffet klostebol.

Både Johaug og den tidligere landslagslegen Fredrik S. Bendiksen har forklart at det var sistnevnte som kjøpte salven på et apotek i Livigno den 3. september etter at langrennsstjernen skal ha slitt med en solforbrent leppe.

Dette står på kvitteringen

Monica Faifer driver apoteket der kremen skal være kjøpt. Hun forteller at det mellom 3. september og 4. september kun ble solgt én eske med Trofodermin på apoteket. TV 2 får også opplyst at det heller ikke skal være solgt Trofodermin i perioden 28. august til 2. september.

På kvitteringen står det at det er solgt en eske med Trofodermin til 10,5 euro og en tube med Keratoplastica. Datoen for kjøpet 3. september klokken 09.55.

Hun opplyser til TV 2 at begge produktene på kvitteringen skal hjelpe mot leppesår. Hun opplyser også at kjøpet trolig ble betalt kontant.

Fredag sa apotekeren til TV 2 at hun ikke kunne huske legen, selv ikke etter å ha sett bilde av ham. Faifer opplyste også at esken er tydelig merket med «doping».

Her er forklaring til lege Fredrik B. Bendiksen på salvekjøpet

Legen forklarte at han kjøpte salven 3. september

På pressekonferansen forklarte lege Fredrik S. Bendiksen at han måtte ut å kjøpe en salve siden han ikke hadde med den vanlige salven i legekofferten. Han forklarte at han kom ned til Livigno på kvelden 1. september og traff Johaug til frokosten dagen etterpå.

– Vi snakket litt om det, og jeg sa at jeg skal gå opp i legekofferten som vi alltid har med oss på tur, og se om vi har Terra-Cortril som jeg normalt ville brukt på en sånn tilstand hvis vi hadde vært hjemme i Norge, og som er en kombinasjon av et antibiotisk stoff og hydrokortison, og som selvfølgelig er lov å bruke. Det hadde vi da ikke med oss i legekofferten, forklarte Bendiksen på pressekonferansen torsdag, og fortsatte:

KVITTERINGEN: Her er kvitteringen fra det eneste Trofodermin-kjøpet som ble gjort på det aktuelle apoteket 3. september. Foto: Montasje: TV 2/Scanpix.
KVITTERINGEN: Her er kvitteringen fra det eneste Trofodermin-kjøpet som ble gjort på det aktuelle apoteket 3. september. Foto: Montasje: TV 2/Scanpix.

– Jeg sa til Therese da at jeg må ut på apoteket her i Livigno å se hva jeg kan få tak som vi kan bruke. Det gjorde jeg den 3. september. Da var jeg på apoteket i Livigno og spurte etter Terra-Cortril, som var det jeg ville ha. Det hadde de ikke i Italia, så det fikk jeg ikke tak i, sa den tidligere landslagslegen.

Det gikk derfor over et døgn fra landslagslegen møtte Johaug ved frokostbordet og så på leppen til han kjøpte salvene.

Johaug for to uker siden: – Jeg har fått mange salver, men jeg kan ikke ta noe av det

Slik forklarte han kjøpet:

– Jeg snakket da med apoteket og forklarte situasjonen til Therese og sa: Solforbrenning, mye skorper, sprekkdannelser i leppen, vesking, åpne sår og blødning. Hva har du som vi kan bruke på det? Da tenkte apotekeren seg litt om og så kommer hun med to kremer. Det ene er en krem som heter Keratoplastica, og det andre er trofodermin som er den aktulle kremen i denne sammenhengen, forklarte Bendiksen videre.

Fredrik S. Bendiksen har ikke svart på TV 2s henvendelser om saken.

Har du fått med deg disse klippene?