Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Hedmark fikk ved 21-tiden fredag inn to meldinger om at klovner prøvde å skremme folk ved Hamar park.

– En gruppe på fem-seks personer i klovnedrakter løp mot en kvinne for å skremme henne. Den andre melderen fortalte at hun satt seg inn i bilen og at de da løp etter bilen. Det er observert minst ett balltre, sier operasjonsleder Stig Folstad Hansen.

Klokken 21.38 melder politiet at de har gått spor med hund til et hus i nærheten.

Fem mindreårige gutter har erkjent å ha vært i parken utkledd som klovner, opplyser politiet.

– Vi er på stedet nå og vil vurdere en anmeldelse og kontakter foreldrene deres. Det er jo ikke heldig å holde på sånn, sier Hansen.

Skremte barn

Tidligere fredag kveld skremte en person med klovnemaske barn på en ungdomsklubb i Ytre Enebakk.

Mange av barna som var i lokalet ble så redde at de ringte foreldrene og ba om å bli hentet, forteller en mann som selv måtte hente sin ni år gamle sønn, til VG.

Politiet bekrefter at de rykket ut til barne- og ungdomsklubben og at de lette etter personen med klovnemaske.

En eller to

– Det var også en del foreldre som hjalp til med å lete, men nå har vi dratt fra stedet, sier operasjonsleder i Follo-politiet, Håkon Nilsen, til NTB.

Politiet har ikke nok informasjon til å ta saken videre, men dersom det kommer inn flere meldinger vil de fortsette å lete.

– Vi er også usikre på om det er en eller to, sier Nilsen. Til VG sier han at dersom klovnen har oppført seg truende så vil han anmeldes.

Ordensforstyrrelse

De siste dagene er det meldt om flere tilfeller av skremmende klovner i Norge.

Onsdag kveld reagerte en turgåer i Fredrikstad med å slå til en klovn som snek seg innpå ham. Torsdag skremte en klovn med sag en skolegutt i Oslo, før han stakk avgårde på motorsykkel.

Politiet ser alvorlig på slik oppførsel, og har gjort det klart at klovne-skremming kan betraktes som en ordensforstyrrelse.

Leketøysgiganten Ringo trekker alt av klovnekostymer fra sine 114 butikker, mens en kostymebutikk i Oslo har valgt å ikke stanse maskesalget.

(TV 2/ NTB)