TRIST: Hotelleier Erio Gillo sier nyheten om at Johaug var dopingtatt ble mottatt med sjokk og sorg i den italienske byen Livigno. Foto: TV 2 
TRIST: Hotelleier Erio Gillo sier nyheten om at Johaug var dopingtatt ble mottatt med sjokk og sorg i den italienske byen Livigno. Foto: TV 2 

«Hele» Livigno snakker om dopingtatte Johaug

LIVIGNO (TV 2): – Vi syns det er trist, og klarer ikke forstå hvorfor bruk av en krem kan gi så store problemer.

Den italienske byen Livigno har det siste døgnet blitt satt på hodet etter dopingavsløringen med Therese Johaug.

For det var på et lokalt apotek i Livigno at den forbudte sårsalven ble kjøpt. Kremen som Johaug skal ha smurt på leppene inneholdt stoffet clostebol - et svakt anabolt steroid.

TV 2 har vært i kontakt med kvinnen som jobber på apoteket.

Hun sier til TV 2 at hun ikke husker å ha solgt pakken til den norske landslagslegen Fredrik Bendiksen.

Bendiksen gikk på dagen da nyheten om dopingtatte Johaug ble kjent.

– Trist

Skilandslaget drar ofte på treningsreiser til Italienske Livigno. De bor på det samme hotellet hver gang, og mange i byen har et forhold til de norske skistjernene.

Til TV 2 forteller hotelleier Erio Galli at Johaug-saken har vært det store samtaleemne det siste døgnet. Han husker selv at Therese Johaug hadde store problemer med såre lepper under sommerens opphold.

– Nå snakker alle om dette. Vi syns det er trist, og vi klarer ikke forstå hvorfor bruk av en krem kan gi så store problemer, sier Galli.

Therese Johaug og de andre skistjernene har mange fans i byen. Hotelleieren sier de norske utøverne har et godt rykte og er godt likt. Han sier mange med egne øyne ser hvor hardt de jobber på treningssamlingene.

Nå håper han at straffen for Johaug ikke er for tøff.

– Jeg håper de kommer frem til at dette er uproblematisk, sier han.

Takker på Instagram

Fredag kveld valgte Johaug å publisere et bilde på Instagram, som er det første Johaug har gjort i offentligheten siden pressekonferansen torsdag.

Bildet hun delte var av ringeklokken sin, hvor en ukjent person hadde festet et hjerteklistremerke.

– I går kom jeg hjem til at noen hadde klistret et lite hjerte på ringeklokken min. Tusen takk for all omtanke og kjærlighet jeg får. Det betyr mer enn dere aner, skriver Johaug.