Sportssjefen vil endre rutinene

– Jeg tror vi kommer til å gjøre noen justeringer, sier Vidar Løfshus til TV 2.

I et TV 2-intervju med daværende landslagslege Fredrik Bendiksen i Livigno uttalte legen at han måtte følge rutinene. Men hvilke rutiner er det egentlig snakk om?

– Jeg har sittet og sett på rutinene våre i hele dag. Jeg tror vi kommer til å gjøre noen små justeringer, men det er litt for tidlig å si hva vi vil gjøre, sier sportssjef Vidar Løfshus til TV 2.

– Kan du si noe mer om hva rutinene er per dags dato?

– Det kan handle om kjøp av medikamenter i utlandet. Vi må bruke tid og få en god prosess. Vi ser nok etterhvert at det er noen svakheter.

Svenskenes rutiner
Tidligere fredag fortalte den svenske landslagslegen Per Andersson om deres rutiner til TV 2.

– Vi oppmuntrer alle våre løpere til å sjekke preparatene opp mot lista. Også når det er skrevet ut av legen deres. Det skal sitte i ryggmargen at man kontrollerer det man får utskrevet, sa Andersson.

– Hvorfor er det ikke lignende rutiner i Norge?

– Det finnes en WADA-app, felleskataloger og Antidoping Norge sine hjemmesider. Det kan hende at vi burde hatt papirutgaver av dette. Det er noe vi bør se på, sier Vidar Løfshus.

Det har også kommet frem at svenskene aldri kjøper medisiner i utlandet.

– I utgangspunktet gjør ikke vi det heller. Vi har et grunnsortiment i en legekoffert, men i det ulykkesalige tilfellet her manglet det legen trengte, sier Norges sportssjef.

– Hvorfor er det slik at en lege kan gå på et apotek i Italia, kjøpe en salve og gi den til en utøver?

– Det er slike rutiner vi kommer til å endre på i fremtiden. Nå har vi en grundig gjennomgang, og det kommer nok et godt svar på det etter hvert.

Se reportasjen videovinduet øverst i saken.

Med torsdagens Johaug-sjokk og Johnsrud Sundby-saken har norsk langrenn opplevd to dopingskandaler under Vidar Løfshus' ledelse.

– Er du rett mann til å gjenreise tilliten til norsk langrenn?

– Det må andre svare på. Jeg legger ikke noe prestisje i den jobben jeg har. Jeg tenker alltid på om jeg er rett mann på rett plass, og tiden vil vise om jeg har denne jobben om ett år.

– Vurderer du din stilling?

– Det her er ikke rette mannen til å hoppe av skipet. Jeg står som kaptein på den skuten her, så da må jeg få den på rett kjøl igjen og.