– Vi spiller to kamper på under 48 timer. Jeg nekter å tro det!

Jürgen Klopp irritert over endringer i terminlisten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Liverpool - Manchester United mandag kl 21.00.
Fredag ble det klart at Premier League har gjort endringer på Liverpools terminliste i løpet av desember.

Blant annet flyttes kampen mot Stoke andre juledag til 27. desember og kampen mot Manchester City er flyttet til kl 18.30 på nyttårsaften.

Rundt 44 timer senere skal Liverpool i aksjon igjen. Denne gangen borte mot Sunderland 2. januar.

Sjekk terminlisten her.

Det er spesielt den siste endringen som får Klopp til å reagere.

– Jeg har sett oppsettet. Jeg er ikke videre fornøyd, sa Klopp på fredagens pressekonferanse i forkant av storoppgjøret mot Manchester United på mandag.

– Vi har mindre enn 48 timer mellom kampen mot City 31. desember og Sunderland 2. januar. 48 timer er en interessant tanke, men mindre enn 48 timer? Jeg nekter å tro det, sa han videre.

Den tyske manageren håper å få flyttet kampen mot Sunderland.

– Det burde gå an å finne et annet tidspunkt. Jeg aner ikke hvorfor vi spiller 2. januar. Er det en spesiell dag i England?.

Klopp mener at en slik planlegging ikke tar hensyn til de involverte lagene.

– 48 timer mellom kampene. Hvordan forbereder du et lag på det? Sier du «Bare gi 50 prosent mot City fordi vi har Sunderland på mandag?» Og så sitter dere der og sier: «Prestasjonene deres var ikke på topp i dag. Hvorfor?» eller «skader?. Og så kommer denne nederlenderen og sier at treningene ikke er gode nok, sa Klopp.

«Denne nederlenderen» er den anerkjente fysiske treneren og fotballguruen Raymond Verheijen, som blant annet er kjent for å kritisere skadehyppigheten til spillerne i Premier League og Liverpool og lagenes treningsmetoder.

Klopp er vant til terminlisten i Bundesliga – der lagene har fri i nesten èn måned i forbindelse med jul og nyttår.

– Det høres ikke rett ut. Alle spør meg om hvorfor England ikke gjør det bra i store turneringer. Spør hva de andre store nasjonene gjør på dette tidspunktet. De sitter hjemme på sofaen og ser på engelsk fotball på TV.

Mourinho: – Liverpool-kampen en giftig gave
Den tyske manageren er ikke alene om å reagere på et hektisk kampprogram. Oktober er nemlig en særdeles hektisk måned for Manchester United. Og hardkjøret starter med kampen mot Liverpool på mandag. Etter det går det slag i slag med Fenerbache i Europaligaen tre dager senere, Chelsea borte 23. oktober, City hjemme i ligacupen 26. oktober og Burnley hjemme 29. oktober.

Jose Mourinho har stemplet mandagskampen mot Liverpool som en «giftig gave»

– Hva kan vi gjøre? Den giftige gaven er allerede der. Vi må bare spille mandag, torsdag og så på Stamford Bridge søndagen igjen.