PÅ KJENDISFEST: Sophie Elise ankommer Universal Musics sommerfest i år. Foto: Stella Pictures.
PÅ KJENDISFEST: Sophie Elise ankommer Universal Musics sommerfest i år. Foto: Stella Pictures. Foto: Tor Gunnar Berland

forteller alt i ny bok:

Sophie Elise (21) tok abort som 14-åring

Sophie Elise Isachsen (21) skriver at hun brukte aborten som en forklaring på de psykiske problemene hun slet med i ettertid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Toppbloggeren Sophie Elise Isachsen lanserer sin selvbiografi «Forbilde» denne uken.

Samme dag som hun gjester Senkveld med Thomas og Harald 21. oktober, blir boken tilgjengelig for hennes mange tusen følgere og fans.

Tøff oppvekst

Isachsen forteller en åpenhjertig historie gjennom den 242 sider lange selvbiografien.

Hun beskriver et tenåringsliv preget av selvskading, selvmordstanker, mobbing, plastiske operasjoner og abort.

Sophie Elise forteller at hun brukte aborten hun tok som 14-åring som en forklaring på de psykiske problemene hun slet med i ettertid.

«14 år gammel ble jeg gravid, og det sleit mye på meg. Jeg ble innlagt på sykehuset akkurat på grensen til når man kan ta abort, tre måneder på vei.», skriver Isachsen i boken.

Hun fikk tre piller som skulle utløse aborten, og gikk på skolen som vanlig etter en natt på sykehuset.

«Det viste seg at jeg ikke hadde abortert ferdig på sykehuset, så fosteret, som virkelig så ut som et foster, kom ut da jeg var på skolen. På ungdomsskolen, et par dager etter. Jeg måtte altså skylle mitt eget foster ned i do», skriver hun videre.

Slet psykisk etter aborten

Den traumatiske hendelsen satte spor i Isachsen. Hun trodde i alle fall det.

I boken skriver hun at hun trengte noe håndfast svar på hvorfor hun var psykisk syk. Hun snakket åpent om aborten med både venninner og psykiatere.

– Den historien jeg forteller i boka har jeg fortalt til venner veldig mange ganger før. Da forteller jeg det som om det er tatt fra en film jeg har sett eller noe. Det ble ikke en «big deal», fordi jeg konsentrerte meg så mye om de andre følelsene.

– Jeg klarte ikke å ta det innover meg. Gjennom å forklare hendelsesforløpet i boken får jeg frem grusomheten i det samtidig, og folk blir bedre kjent med meg og min historie, forteller bloggeren til TV 2.

– Sliter du fremdeles med depresjon?

– Har man først hatt en dyp depresjon er det vel noe man aldri kommer helt ut av. Alle har tunge dager. Jeg har tunge dager, men det er mest gode nå, sier hun.