FØLSOM: Lasse Bergseter (49) viser seg som en fargerik karakter på årets Farmen. Bak fasaden bærer han en stor sorg. Foto: TV 2
FØLSOM: Lasse Bergseter (49) viser seg som en fargerik karakter på årets Farmen. Bak fasaden bærer han en stor sorg. Foto: TV 2

Da broren falt i døden, måtte Farmen-Lasse (49) ta et svært vanskelig valg

– Enten kunne vi skru av bryteren, eller besøke ham på sykehjem resten av livet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På Farmen fremstår Lasse Bergseter (49) som en rakrygget og fryktløs fyr, med sterke meninger og mye stolthet. Men bak den tøffe masken gjemmer han en bunnløs sorg.

For fire år siden mistet han storebroren sin Frode på tragisk vis. I lørdagens God kveld Norge forteller 49-åringen hva som skjedde den skjebnesvangre kvelden.

– Det var sankthansaften, og da de skulle reise hjem falt han ned trappa fra andre etasje, og slo hodet i flisene. Så måtte jeg ringe mamma, og fortelle at bruttern var på vei til Oslo og at det ikke var sikkert at han kom til å overleve, forteller Lasse gråtkvalt.

Alt håp ute

På sykehuset fikk de den tøffe beskjeden av legen – det var ikke noe å gjøre.

– Enten kunne vi slå av bryteren, eller så kunne vi besøke ham på et sykehjem resten av livet. Han var bare 50 år, sier han og fortsetter:

– Vi måtte ta et valg, og da sa mamma at jeg måtte bestemme. Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle være 45 år og si til legen at vi slår av bryteren for brutter. Det var en sterk avgjørelse, og jeg har følt at brutter hadde gjort det samme.

Farmen-Lasse: – Jeg sniker meg unna så «bicepsgutta» kan jobbe

Bebreider seg selv

Det har vært vanskelig for Lasse å ikke bebreide seg selv etter ulykken.

– Hvis vi heller hadde grillet hjemme på terrassen vår, hadde han mest sannsynlig vært her i dag. Men man kan ikke tenke sånn, sier Farmen-deltakeren.

Sunniva (22) blir opprørt: – Bedritent!

Tidlig på Farmen fikk seerne en anelse om at Lasse bærer på en tung sorg. Tårene rant da han skulle teste klarsynte Anita Kallestads evner på gården, som hevdet at hun så at Lasse har mistet noen han er veldig glad i.

– Det var aldri stille rundt brutter, om det var på jobb eller fritid. Han hadde mange kamerater og kolleger som har gode minner om ham, forteller Lasse.

Se det sterke intervjuet med Lasse i God kveld Norge lørdag kl. 21.30.