Vurderer mulighetene for å sanksjonere Bendiksen

– Det er noe vi vurderer, bekrefter avdelingsleder for kontroll og påtale i Antidoping Norge, Britha Røkenes, til TV 2 fredag

Den tidligere norske landslagslegen Fredrik B. Bendiksen kan få en sanksjon for brudd på dopingbestemmelsene etter at Johaug testet positivt på det forbudte stoffet klostebol.

Det bekrefter avdelingsleder for kontroll og påtale i Antidoping Norge, Britha Røkenes, til TV 2 fredag.

– Noe vi vurderer

– Vurderer Antidoping Norge å komme med en reaksjon overfor legen?

– Det er noe vi vurderer, sier Røkenes til TV 2.

I Norges idrettsforbunds regelverk kan legen straffes etter bestemmelsene i punkt 12-1 (1) d) og 12-3 (1) h). Der står det at dopingbestemmelsene gjelder for helsepersonell, som i sammenheng med idrettsaktivitet bistår utøver eller organisasjonsledd og at legen kan straffes for brudd på dopingbestemmelsen.

Det er domsutvalget i Norges Idrettsforbund som i så fall vi ta en avgjørelse på hvorvidt Bendiksen vil få en sanksjon etter at påtalenemda vurdert om de begjærer påtale i saken.

– Vurderer dere en reaksjon mot legen ut i fra bestemmelsene for doping, punkt 12-1 (1) d) og 12-3 (1) h)?

– Det er riktig at vi gjør, forteller Røkenes.

Ga legen skylden

På pressekonferansen ga Johaug Bendiksen skylden. Ifølge forklaringen til de to var det Bendiksen som kjøpte salven skidronningen skulle bruke for å behandle munnsåret hun slet med på leppen.

– Jeg fikk en krem av Fredrik for å behandle en solbrent leppe og flere av dere som sitter her i salen nå var i Livigno og så hvordan jeg så ut der, fortalte Johaug.

– Han sa at han hadde kjøpt to kremer, som jeg begynte å bruke i to dager uten at det virket noe. I den sammenhengen spurte jeg om den kremen stod på dopinglisten, og han sa nei, fortsatte hun.

– Jeg gikk til Fredrik igjen og spurte siden han hadde kjøpt to kremer. Han så på leppen og vi ble enig om at vi skulle bruke den andre. Jeg spurte om den kremen stod på dopinglisten og han sa nei. Jeg stolte 100 prosent på det, forklarte Johaug.

Kremen skal være kjøpt på et italiensk apotek av landslagslege Fredrik B. Bendiksen, men han skal ikke ha oppfattet at kremen inneholdt det forbudte stoffet. På pressekonferansen meddelte Bendiksen at han trekker seg fra sin stilling som landslagslege.

– Jeg leste ikke pakningsvedlegget, jeg leste på esken, sa Fredrik B. Bendiksen på pressekonferansen.

Saken oppdateres!