Norsk VM-rytter kjørt til sykehus

Sedrik Ullebø beste norske rytter da danske Jakob Egholm lurte alle.

Bergen/Doha (TV 2): Det ble for hett for Iver Knotten under den stekende Doha-solen på juniorenes fellesstart. 17-åringen måtte ta telling i underkant av 50 kilometer før mål.

– Fæle bilder
Knotten, som hadde kommet i retur til hovedfeltet etter et bruddforsøk, la seg ned i veikanten og var tydelig preget av varmen, som har variert mellom 35 og 40 grader denne uken.

– Jeg så han kom. Jeg prøvde å rope og spørre hva det var, men han responderte ikke, sier Andreas Leknessund til TV 2.

Knotten ble sendt til sykehus, men landslagsledelsen opplyser fredag ettermiddag at de forventer snarlig utskrivelse.

– Alt står bra til. Han er i ferd med å få tilbake væskebalansen og vi forventer snarlig utskrivelse. Vår lege forteller at dagens kollaps etter alt å dømme skyldes dehydrering og utmattelse, skriver Norges Cykleforbund på Twitter.

– Det er fæle bilder, sa TV 2s sykkelkommentator Christian Paasche da Knotten ble fanget opp av tv-kameraene.

Varmen har vært et stort samtaleemne under mesterskapet, og flere har tatt til orde for at VM aldri burde blitt arrangert i Doha. For Ludvik Aspelund Holstad ble varmen også for mye. Han måtte stå av løpet.

– Det er ikke noe deilig. Det er helt jævlig egentlig. Det gikk tungt, sier Holstad.

– Det verste er egentlig varmen og prøve å kjøle seg ned hele tiden. Porsjonere drikken du har. Det var full krig i langesonen og ikke lett å få i seg vann. Jeg gikk tom, og så hadde jeg ikke dagen. Det gikk greit i starten, men så dabbet det av.

 Salto i luften etter stygg velt

Dansk solo-triumf
Man hadde store forhåpningen om norsk medalje på fellesstarten, men slik gikk det ikke. Sedrik Ullebø satt med i det avgjørende 20-mannsbruddet, men maktet ikke å hamle opp med de beste i spurten.

Danske Jakob Egholm stakk fra bruddkompisene et stykke før mål og kunne paradere over målstreken i ensom majestet. Sju sekunder bak vant tyske Niklas Märkl spurten om sølvet, mens sveitseren Reto Muller tok bronse. Ullebø endte på niendeplass.

– Jeg er ikke helt fornøyd. Løpet ble sånn jeg hadde sett for meg. Det gikk tungt, sier sogningen til TV 2.

– Det gikk bare ikke helt i dag. Det var krampe fra halvveis kjørt ritt. I dag var det faktisk helt forferdelig. På oppløpet hadde jeg troen da jeg lå an som nummer to eller tre. Men da den siste kneiken kom, var det helt slutt. Det stoppet helt.

 Se spurten her

Flere hadde problemer med å ta til seg nok veske under løpet grunnet kaos i langesonen. Også Ullebø glippet flere ganger på avleveringene.

– Det var noen av rundkjøringene som ble vanskelig å ta etter hvert. Du blir helt tappet for krefter. Du har egentlig bare lyst til å stoppe, sier Ullebø

Har du fått med deg disse klippene?