– Jeg husker ikke den norske legen

Selv etter at lederen for apoteket i Livigno så bilde av den tidligere norske landslagslegen, kunne hun ikke huske ham.

Torsdag sprakk nyheten om at Therese Johaug har testet positivt på det forbudte stoffet klostebol.

Den mye omtalte esken i saken er i Italia blitt solgt med et dopingvarsel bakpå esken siden 2003 forklarte den farmasøytiske produsenten SIT i Italia, torsdag.

– Husker ikke den norske legen

Lederen for apoteket i Livigno, der kremen Trofodermin ble kjøpt, er fortvilet etter at saken sprakk. TV 2 har snakket med Monica Faifer, som selv driver dette apoteket i Livigno.

– Jeg har ikke gjort noe galt, jeg bare gjør jobben min. Kremen kan man kjøpe hvor som helst i Italia, og merkingen med «doping» er helt tydelig på pakken, sier Faifer til TV 2.

Hun sier at hun ikke husker den norske legen som kjøpte kremen, heller ikke etter å ha sett bilde av ham. Hun forklarer at det er mange utlendinger innom Livigno, og hennes apotek.

– Jeg husker ikke den norske legen, forklarer Faifer.

Hun sier at kremen er svært vanlig, og selges uten resept i alle apotek i Italia. Hun vil ikke gi ytterligere intervju, og er ikke glad for plutselig å få svært mange telefonoppringninger fra norske medier.

– Han gikk på apoteket der nede

Legen Fredrik Bendiksen bekreftet i går at han kun leste esken. Han kunne ikke huske å ha sett dopingvarselet bakpå pakken.

– Jeg leste ikke pakningsvedlegget, jeg leste på esken, sa Bendiksen på pressekonferansen.

Om kjøpet av kremen forklarte Johaug saken slik.

– Han gikk på apoteket der nede. Han kjøpte kremen og ga den i hånden min. Jeg spurte Fredrik om den kremen stod på dopinglisten. Jeg fikk svaret nei. Jeg brukte den som anvist fra ham, fortalte Johaug.

– Han sa at han hadde kjøpt to kremer, som jeg begynte å bruke i to dager uten at det virket noe. I den sammenhengen spurte jeg om den kremen stod på dopinglisten, og han sa nei, sa skistjernen.

– Jeg gikk til Fredrik igjen og spurte siden han hadde kjøpt to kremer. Han så på leppen og vi ble enig om at vi skulle bruke den andre. Jeg spurte om den kremen stod på dopinglisten og han sa nei. Jeg stolte 100 prosent på det, forklarte Johaug.