Ford utvider ST-programmet, nå kommer Fiesta ST også med fem dører.
Ford utvider ST-programmet, nå kommer Fiesta ST også med fem dører.

Nå kommer flere til å kjøpe denne morobilen

Får en viktig nyhet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ford Fiesta ST er en av de morsomste småbilene du kan kjøpe. Med 182 hestekrefter, 0-100 km/t på 6,9 sekunder og prislapp på såvidt over 300.000 kroner, gir den også svært mye kjøreglede, til en svært overkommelig pris.

Denne bilen er tro mot den klassiske GTI-oppskriften: Ta en helt vanlig småbil, putt inn en større motor, stram opp kjøreegenskapene – og vips har du en sporty bil uten at det behøver å koste skjorta.

Kronglete i hverdagen

Så langt har imidlertid Fiesta ST hatt et lite drawback i og med at den bare har vært tilgjengelig i tredørs-utgave. For mange vil dette kunne være en typisk bil nummer to. Men da blir det fort kronglete i hverdagen med bare tre dører.

Det gjør imidlertid Ford noe med nå. De lanserer nemlig også femdørs-utgave av Fiesta ST, det kommer garantert til å være gode nyheter for salget.

– Ford har solgt mer enn 38.000 Fiesta ST siden bilen kom i 2013, men mange har etterspurt bilen med fem dører. Når den nå får bakdører blir den plutselig aktuell for enda flere, sier adm. dir i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

34 år med moro: Her kan du lese MYE om Golf GTI

Ikoniske modeller

Fiesta ST har en 1.6-liters EcoBoost bensinmotor på 182 HK og 240 Nm dreiemoment. Snittforbruket ligger på 0,59 liter bensin pr. mil og Co2-utslippet er 138 g/km.

Den nåværende varianten med tre dører koster fra 309.000 kroner. Fiesta ST femdørs vil starte på 314.000.

Fiesta ST bygger på ikoniske Fiesta-modeller som XR2, XR2i, RS1800, RS Turbo og den første ST-generasjonen, Ford Focus ST170. Blant eksteriørdetaljene er ST-stylingen, den trapésformede grillen med bikubemønster og en sportslig diffuser bak. Fiesta ST har også Recaro-seter standard.

Dette er familiebilen for deg som virkelig trenger mye plass

200 hestekrefter

Ford har også gitt Fiesta ST ny styring, nytt hjuloppheng og nye bremsekomponenter. En forbedret versjon av Fords dynamiske kurvekontroll og elektronisk stabilitetskontroll skal bidra til en underholdende kjøreopplevelse

Tidligere i år lanserte Ford den raskeste varianten av Fiesta noensinne. Da kom den 200 hestekrefters sterke Fiesta ST200. Denne er tilgjengelig som tredørs og gjør unna 0-100 km/t på 6,7 sekunder.

Vi har testet den: Veldig mye moro til hyggelig pris

Oppskriften er klassisk GTI, og du skal lete lenge etter en morsommere bil til litt over 300.000 kroner.
Oppskriften er klassisk GTI, og du skal lete lenge etter en morsommere bil til litt over 300.000 kroner.

Se hva du kan få til under 100.000 kroner