Norsk VM-bronse til Susanne Andersen

Fra rullestol til VM-bronse på under en uke.

Doha/Bergen (TV 2): Susanne Andersen (18) spurtet inn til bronsemedalje på fellesstarten for junior fredag formiddag.

– Skuffende uansett
Rogalendingen, som på forhånd hadde klare og tydelige ambisjoner om gull, maktet ikke å hamle opp den overlegne gullvinneren Elisa Balsamo fra Italia og den sølvvinnende amerikaneren Skylar Schneider.

– Jeg var veldig fokusert på at jeg skulle vinne i dag. Det var det jeg hadde lyst til. Da blir det skuffende uansett, selv om det blir medalje, sier Andersen til TV 2.

– Man konkurrerer for å vinne. Gullmedaljen er den som betyr mest.

 Se intervju med Andersen

Bronsemedaljen kommer bare få dager etter at det kunne gått virkelig galt med Andersen. På vei tilbake til hotellet etter temporittet ble hun påkjørt av en bil. Heldigvis slapp Andersen unna med noen skrubbsår og en hoven ankel.

– Akkurat da jeg krasjet var jeg veldig redd for fellesstarten, men så har jeg blitt bedre og bedre for hver dag. I dag hadde jeg ingen problemer med noe og følte at alt gikk perfekt. Jeg fikk god hjelp av Ingvild underveis og hun var der fremme med meg hele tiden, sier Andersen.

Andre norsk junior-medalje
Norge hadde kun to ryttere til start, men Andersen og Ingvild Gåskjenn gjorde det beste ut av situasjonen. Hjelperen var godt fornøyd med at det ble medalje, selv om gullet glapp.

– Hun hadde satset på gull, men bronse i VM er dritbra

– Det er utrolig gøy, og det er utrolig fortjent. Hun har jobbet hardt for den der. Hun hadde satset på gull, men bronse i VM er dritbra, sier Ingvild Gåskjenn.

– Det var helt fantastisk. Innsatsen til Ingvild underveis må bare understrekes. Det var fantastisk kjøring på de to rytterne. Det er helt supert at det ble medalje, sier landslagssjef Carl Erik Pedersen.

Det er andre gang Norge tar medalje for i juniorenes kvinneklasse. Eline Gleditsch Brustad tok sølv i 2012 i Limburg.

Norge står med to medaljer så langt i VM i Doha etter at Kristoffer Halvorsen tok gull på U23-herrenes fellesstart torsdag.