En Tippeliga-klubb knuser alle på skattelistene

Rosenborg overlegne også på lønningslisten.

Rosenborg tok overlegent sitt 24. seriegull allerede seks runder før slutt. Trønderne er også overlegne på lønningslistene.

Hele seks spillere står oppført med en inntekt på over to millioner kroner.

I tillegg til Alexander Søderlund, som etter forrige sesong ble solgt til fransk fotball, finner man Jonas Svensson, Tore Reginiussen, André Hansen, Jørgen Skjelvik og kaptein Mike Jensen.

Den danske midtbanespilleren er den eneste i klubben, sammen med trener Kåre Ingebrigtsen, som står oppført med inntekt på over tre millioner kroner.

I tillegg var Adam Larsen Kwarasey oppført med over to millioner i inntekt da han spilte for Portland Timbers i Major League Soccer.

Men skal du finne mannen som tjente aller mest i Tippeligaen, må du se på trener-siden.

Solskjær øverst

Til tross for at Ole Gunnar Solskjær tilbragte store deler av fjoråret uten å trene en klubb, står den tidligere Manchester United-spilleren oppført med en skattbar inntekt på over 8,5 millioner kroner og drøye 22 millioner kroner i formue i 2015.

Nærmest på Molde-listen finner man Vegard Forren på nesten tre millioner. Klubblegenden Daniel Berg Hestad som valgte å takke for seg etter europacup-exiten i februar følger sammen med Harmeet Singh bak, begge med en inntekt på godt over to millioner kroner.

Brann, som hadde en kort visitt nede i OBOS-ligaen, beholdt tilsynelatende lønnssystemet til en Tippeliga-klubb på sin ferd tilbake på det øverste nivået.

Øverst på listen står kaptein Vadim Demidov med en skattbar inntekt på over 2,6 millioner, mens Erik Huseklepp og Piotr Leciejewski følger bak med henholdsvis 1,8 og 1,7 millioner kroner i skattbar inntekt.

Marcus Pedersen som spilte store deler av fjoråret for Brann i OBOS-ligaen, står oppført med nesten 2,6 millioner i skattbar inntekt. Det er likevel ikke høyest av dagens Strømsgodset-spillere.

«Hjemvendte sønner» tjente mest

Jonathan Parr tilbragte 2015 i England og Championship. 25 ligakamper i forsvaret for Ipswich sørget for en skattbar inntekt på like i overkant av 4,5 millioner kroner.

Den eneste av spillerne i Tippeligaen som står oppført med høyere inntekt enn Strømsgodsets Parr er Mohammed Abdellaoue. «Moa» tilbragte halve fjoråret i Tyskland og Hannover før han vendte tilbake til Vålerenga.

Spissen som denne sesongen har sørget for fem scoringer i Tippeligaen, står oppført med en skattbar inntekt på 5,5 millioner kroner i inntekt og en formue på nesten 25 millioner kroner.

Nærmest «Moa» er kaptein Christian Grindheim og trener Kjetil Rekdal som begge står oppført med en inntekt på 2,4 millioner kroner. Grindheim står imidlertid også oppført med en formue på 9,3 millioner i 2015.