Oslo  20160130.
Sophie Elise Isachsen på rød løper før utdelingen av Spellemannprisen 2015 i Oslo Spektrum lørdag kveld.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Oslo 20160130. Sophie Elise Isachsen på rød løper før utdelingen av Spellemannprisen 2015 i Oslo Spektrum lørdag kveld. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: Varfjell, Fredrik

Skattelistene 2015:

Sophie Elise har seksdoblet inntekten på to år

Sophie Elise Isachsen (20) troner øverst på blogg-listen med millionlønn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For kun to år siden var det «Fotballfrue» Caroline Berg Eriksen (29) som var den ubestridte dronningen over blogg-Norge, med en lønning på godt over millionen.

Den gang hadde Sophie Elise Isachsen (20) en inntekt på i overkant av 400 000 kroner.

Men siden den gang har bildet endret seg drastisk: Caroline Berg Eriksen har gått opp til i 1,9 millioner kroner, mens Isachsen nå er oppe i over 2,5 millioner kroner for inntektsåret 2015.

Sophie Elise har tidligere uttalt på bloggen sin at hun hater å snakke om penger, men hun har likevel delt litt om sin egen økonomi:

TJENTE MILLIONER: Bloggeren Anna Rasmussen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TJENTE MILLIONER: Bloggeren Anna Rasmussen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

– Jeg tar ut 40-50 000 kr til meg selv per måned (det jeg ikke tar ut, som er en del, sparer jeg) som jeg bruker på husleie, strøm, mat, forsikring, de organisasjonene jeg støtter, og alt annet man må enn måtte trenge eller ønske å kjøpe. Og likevel sitter jeg igjen med god pluss hver eneste måned fordi jeg er en mester på å spare, sa hun i april i år.

Mammablogg i millionklassen

Men også mammablogger Anna Rasmussen (20) kan skilte med litt av en inntekt: I fjor dro hun inn 2,2 millioner kroner. Også hun har tydd til bloggen sin for å forsvare at hun har tjent så mye penger.

Hun mener alt for mange tror at jobben som blogger bare er å skrive noen ord, og så ramler pengene inn på kontoen:

– Saken er en helt annen, og det ligger mye jobb bak arbeidet. Det krever utrolig mye tid, energi og ikke minst kunnskap og erfaringer med det vi faktisk driver med. Det er lett å slenge ut en kommentar til en god venn når en ser inntekten til landets største bloggere «Ja, vi skal ikke bare starte en blogg vi også». Det er dessverre ikke så lett som det, skrev hun i vår.

– Har jobbet for pengene

TJENER OVER MILLIONEN: Camilla Pihl.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
TJENER OVER MILLIONEN: Camilla Pihl. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: Poppe, Cornelius

– Jeg har jobbet hardt for å komme her jeg er i dag, og har gjort det samtidig som jeg har vært alenemamma til mine to barn. Jeg har gått fra bunn, og vært alene om å komme meg til toppen.

Også bloggere som Camilla Pihl, Pappahjerte-Peter Kihlman, Ida Wulff og Trines Matblogg-Trine Sandberg ligger i millionklassen.

Sophie Elise påpeker på bloggen sin at mange bloggere har mye mer i firmaene sine, slik at tallene ikke nødvendigvis er representable for hvor mye de faktisk drar inn.

Se hele lista her: