– Jeg prøvde en pasning, så går de inn i ny og ne

Mats Zuccarello Aasen scoret da New York Rangers vant NHL-premieren mot New York Islanders.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mats Zuccarello Aasen scoret 2-0-målet da New York Rangers slo rivalen New York Islanders 5-3 i NHL-premieren i Madison Square Garden.

Etter kampen var Mats Zuccarello Aasen fornøyd med scoringen, selv om han ikke prøvde å score.

– Jeg prøvde en pasning. Så går de inn i ny og ne. Det var ikke så mye annet jeg gjorde utpå der i dag. Det er greit det. Det var ikke helt 100 prosent. Jeg har ikke spilt kamp på en stund. Litt nytt system og nye spillere, sier Zuccarello til TV 2.

Se hele intervjuet med hockeystjernen øverst i saken!

– Deilig å få den første unnagjort

Rangers tok ledelsen 13.41 ut i 1. periode. Debutant Michael Grabner scoret sitt første mål for Rangers.

Østerrikeren som kom fra Toronto til New York foran denne sesongen, spilte 297 kamper og scoret 90 mål for Islanders i perioden fra 2010 til 2015.

I sesongstarten var det flere nye spillere. Zuccarello er fornøyd med seier og tror laget har mer å gå på utover i sesongen.

– Det er deilig å få den første unnagjort. Å få en seier. Vi gir dem noen dumme mål på kontringer, men de er et raske skøytelag. Vi er fornøyd med seier. Alt kommer ikke alltid til å være så perfekt så tidlig i sesongen. Alt i alt får vi være fornøyd, forklarer hockeystjernen til TV 2, og fortsetter:

– Det viktigste nå er å ta poeng. Vi får bare gjøre det beste ut av det. Det er en prosess der vi har noen nye spillere. VI har litt nye ting vi skal jobbe med og et nytt system. Vi jobber på og vi får jobbe mens vi tar poeng. Nå kommer det en tøff bortekamp mot St. Louis. Da må vi være litt bedre igjen, forteller Zucca.

Zuccarello-show

I 2. periode var det duket for Zuccarello-show i New York. Brady Skjei passet til «Zucca» som via en Islanders-spiller satte pucken i mål til 2-0-ledelse for Rangers.

Nordmannen som var Rangers' beste poengplukker forrige sesong med 26 mål og 35 assists, fikk dermed en pangstart på sesongen.

Etter bare 47 sekunder av 3. periode reduserte New York Islanders ved Nick Leddy. Og gjestene fra Brooklyn hadde mer å by på.

4.04 ut i perioden utlignet Cal Clutterbuck for Islanders. Dermed sto det 2-2 i New York.

I en innholdsrik 3. periode tok Rangers nok en gang ledelsen da Chris Kreider sørget for 3-2 til vertene med en nydelig scoring etter 9.45 av perioden. Pavel Buchnevich som hadde assist noterte seg for sitt første NHL-poeng.

Tok ut keeper

Med knapt fire minutter igjen av kampen økte Rangers ledelsen til 4-2 i power play. Målscorer var debutant Brandon Pirri som også hadde assist på Rangers første mål.

I jakten på redusering tok Islanders ut keeper i sluttminuttene. Men Rangers J.T. Miller utnyttet det og økte til 5-2 i åpent mål. Mats Zuccarello var på isen da Islanders nok en gang slo tilbake. Brock Nelson reduserte til 3-5 med drøyt halvannet minutt igjen av kampen.

Men flere mål ble det ikke dermed vant New York Rangers NHL-premieren over rivalen New York Islanders. Lørdag skal Zuccarello og co i aksjon igjen borte mot St. Louis Blues.