Både Therese Johaug og Martin Johnsrud Sundby kan skilte med solid økonomisk utbytte i 2015.
Både Therese Johaug og Martin Johnsrud Sundby kan skilte med solid økonomisk utbytte i 2015.

Millionene renner inn for Johaug og Johnsrud Sundby

Therese Johaug økte formuen med 10 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Martin Johnsrud Sundby og Therese Johaug, som begge er inne i en turbulent tid, hadde begge en skattbar inntekt på rundt 5 millioner kroner hver i 2015.

Sundby står oppført med en skattbar inntekt på 5,4 millioner kroner, som blant annet inkluderer premiepenger i Tour de Ski og premiepenger for å vinne verdenscupen sammenlagt.

Dopingdommen i CAS slår imidlertid fast at han må tilbakebetale premiepengene (i overkant av en million kroner), noe Skiforbundet har sagt seg villige til å dekke.

Johnsrud Sundby står bokført med en formue på 6,7 millioner kroner på skattelistene for 2015.

Johaug på sin side står oppført med en skattbar inntekt på 4,7 millioner kroner for fjoråret, men har økt sin allerede store formue betraktelig.

Dalsbygda-jenta stod i 2014 bokført med en formue på 28,5 millioner kroner, noe som ett år senere har økt med nesten 10 millioner kroner.

Marit Bjørgen tjente derimot mindre i 2015 enn i 2014, ikke så unaturlig siden hun hadde pause da hun ble mor rundt juletider i fjor. Langrennsdronningen hadde en skattbar inntekt på 3,2 millioner kroner, samtidig som formuen økte til 33,8 millioner kroner.

Jubel for Northug

Den store inntektsvinneren av de norske langrennsutøverne er Petter Northug jr. som tidoblet inntekten fra året før.

Takket være blant annet fire gull under VM i Falun, kunne 30-åringen fra Mosvik smile for en skattbar inntekt på 15 millioner kroner og en formue på 18,3 millioner kroner.

Heidi Weng, som kanskje er Norges største Tour de Ski-håp på kvinnesiden på nyåret (om Johaug skulle bli utestengt i en lengre periode), står oppført med en skattbar inntekt på i overkant av 2,2 millioner kroner og en formue på 4,9 millioner kroner.

Også Erik Røste og Ingvild Flugstad Østberg bikket millionen i skattbar inntekt for fjoråret.

Skipresidenten over en million

Skipresident Erik Røste står oppført med en skattbar inntekt på 1,2 millioner kroner, mens landslagssjef for langrennsløperne Vidar Løfshus står oppført med 773 000 kroner i inntekt for 2015.

Kvinnenlandslagets trenere Roar Hjelmeset og Sjur Ole Svarstad står oppført med skattbare inntekter på henholdsvis 428 000 og 619 000 kroner.

Den nylig avgåtte landlagslegen Fredrik S. Bendiksen, som tok på seg ansvaret for Therese Johaugs positive dopingprøve, står oppført med en skattbar inntekt på drøye 95 000 kroner, men med en formue på i overkant av 7,2 millioner kroner.

Herrelandslagets allround-trener Tor-Arne Hetland hadde i 2015 en skattbar inntekt på 559 000 kroner, mens sprinttrener Arild Monsen hadde en inntekt på 658 000 kroner. Monsen står også bokført men en formue på i overkant av 2,3 millioner kroner.