Se tordentalen her!

Michelle Obama filleristet Trump

– Jeg kan ikke tro at en presidentkandidat i USA har skrytt av seksuelle overgrep mot kvinner. Det er skammelig, sier førstedamen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Når du er en stjerne, kan du gjøre hva du vil med kvinner. Du kan ta dem i skrittet», er én av uttalelsene til Donald Trump fra 2005, som nå er avslørt.

I den tre minutter lange videoen, som nylig ble publisert av Washington Post, kan man høre Donald Trump snakke svært nedsettende om kvinner.

Holdt en tordentale

Torsdag holdt USAs førstedame, Michelle Obama, en lidenskapelig tale der hun raste mot Trumps kvinneutsagn.

– Jeg kan ikke tro at en presidentkandidat i USA har skrytt av seksuelle overgrep mot kvinner, sa Obama fra talerstolen i Manchester, New Hampshire, på et arrangement for Hilary-Clinton-velgere.

Slakter «garderobeprat»-unnskyldningen

Trump har beskrevet utsagnene som «garderobeprat», og under den andre direktesendte TV-debatten mellom de to presidentkandidatene sa han følgende:

– Jeg er ikke stolt av det. Jeg har beklaget overfor familien min og overfor det amerikanske folk.

Samtidig forsøkte Trump å bagatellisere videoen ved å vise til at verden står overfor langt større utfordringer, for eksempel IS. Han la også til at Bill Clinton, Hillarys ektemann, er den politikeren i amerikansk historie som har vært slemmest mot kvinner.

Michelle Obama mener «garderopeprat»-unnskyldningen ikke holder mål.

– Dette er ikke normalt. Dette er skammelig og utålelig. Det var ikke bare garderobeprat, dette var en mektig person som snakket fritt og åpent om sin aggressive seksuelle adferd, og brukte språk som var så uanstendig at mange av oss var bekymret for at barna våre skulle høre det da vi skrudde på TVen, sa Obama tydelig.

– Føler det personlig

Det sterkeste i talen var imidlertid da førstedamen sa at kommentarene føltes personlig støtende.

– Når jeg hører dette, så føler jeg det personlig, som sikkert mange av dere gjør, spesielt kvinner. De skammelige kommentarene om kroppen vår, den manglende respekten for våre ambisjoner og intellekt, og troen på at du kan gjøre hva du vil med en kvinne?, sa hun og fortsatte:

– Det er den følelsen av terror og overgrep som mange kvinner har følt når noen har tatt tak i dem eller tvunget seg på dem og de har sagt «nei», men han ikke har hørt etter. Det minner oss om historien vi har hørt fra våre mødre og bestemødre om denne type vold, overgrep og manglende respekt, men her er vi. Det er 2016 og vi hører de samme tingene hver dag i valgkampen – vi drukner i det.

Under tordentalen brukte ikke førstedamen Trumps navn én eneste gang. Hun refererte kun til ham som en kandidat. Til slutt oppfordret hun alle kvinner til å stå opp mot slike holdninger og stemme på Clinton.

I kjølvannet av videoen har en rekke profilerte republikanere bedt Trump om å trekke seg. Og flere kvinner har beskyldt Donald Trump for overgrep.

Fnøs av overgrepsanklagene

Under et valgkamparrangement i Florida torsdag ettermiddag avviste Donald Trump anklagene om at han har begått seksuelle overgrep mot flere kvinner og kaller det «løgnaktige angrep» fra mediene og Hillary Clintons valgkamp.

Republikanernes presidentkandidat sier han kan bevise at han snakker sant og at han vil legge fram disse bevisene «på et passende tidspunkt».

Til sammen fire kvinner har stått fram siden onsdag og anklaget Trump for seksuelle overgrep.

– Dette er intet annet enn et samordnet, ondskapsfullt angrep fra mediene og fra Clintons valgkamp, sa Trump fra scenen..

Hør skandaleklippet som kan felle Trump: