FOLKSOMT: Det er folksomt på benken rundt Per-Mathias Høgmo når landslaget spiller kamp. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
FOLKSOMT: Det er folksomt på benken rundt Per-Mathias Høgmo når landslaget spiller kamp. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Dette tjente «Team Høgmo»

Flere bikket millionen, men Per-Mathias Høgmos assistenter tjente bare en brøkdel av landslagssjefen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Per-Mathias Høgmos trenerstab på landslaget har vært gjenstand for mye kritikk.

Etter en mislykket EM-kvalifisering som kulminerte med playoff-tap for Ungarn i fjor, fikk Høgmo likevel fornyet tillit og leder Norge på veien mot Russland-VM om to år.

Men til det norske folks skuffelse har ikke kvalifiseringen gått helt etter planen, og Høgmos menn står i fare for å rote vekk muligheten til å delta i Russland-VM etter bare tre kamper.

Et forventet hjemmetap for Tyskland ble etterfulgt av et svakt 0-1-tap borte mot Aserbajdsjan.

Tirsdag ble San Marino ble slått 4-1 hjemme på Ullevaal, et resultat som heller ikke imponerte den norske befolkningen.

Flere røster mener nå at det er på tide med utskiftninger i landslagsledelsen, men Fotballforbundet står inntil videre støtt ved sin landslagssjef.

Selv om kritikken stadig tiltar i styrke, kan i hvert fall Høgmo smile for ligningstallene etter den mislykkede EM-kvalifiseringen i fjor.

Skattelistene viser at landslagssjefen i 2015 hadde en inntekt på 3,75 millioner kroner, en økning på like over 300 000 kroner fra året før.

Like bak landslagssjefen er Jan Åge Fjørtoft. 49-åringen som inntil 2016 jobbet som internasjonal rådgiver for A-landslaget, ved siden av jobb som fotballekspert i Viasat, står oppført med en skattbar inntekt på 3,2 millioner kroner.

Litt lenger ned på lønningslisten i Høgmos trenerstab finner vi Sigurd Rushfeldt. Tidenes toppscorer på norsk fotballs øverste nivå var i 2015 engasjert som spisstrener for A-landslaget, en rolle som bidro til en inntekt på 1,5 millioner kroner.

Informasjonssjonssjef Svein Graff opplyser imidlertid overfor TV 2 at Rushfeldts rolle ikke lenger eksisterer rundt landslaget.

Høgmos assistenttrenere Jarl Erik Torske og Martin Foyston står oppført med henholdsvis 716 000 og 220 000 kroner i skattbar inntekt i 2015. Foytsons rolle er mer rettet mot analyse, mens Torske fungerer som Høgmos høyre hånd.

Øverst i landslagshierarkiet er toppfotballsjef Nils Johan Semb. Semb, som var landslagstrener sist Norge deltok i et internasjonalt mesterskap, står bokført med en formue på 22 millioner kroner, og hadde en skattbar inntekt i 2015 på like under 3,2 millioner kroner. 57-åringen betalte nesten 1,5 millioner kroner i skatt.

Flere i Høgmos stab har sammen med landslagsjobben også andre roller både internt i NFF, mens noen også arbeider eksternt. Det er flere med registrert inntekt på over en million kroner.

Blant annet lege Jordi Degerstrøm, markedssjef Erling Engebråten og mental trener Anne Marte Pensgaard, som har sin hovedjobb i Olympiatoppen, bikket millionen i skattbar inntekt i 2015.

Dette tjente landslagets ledere, trenere og støtteapparat ligningsåret 2015: