MILLIONINNTEKT: Alexander Kristoff, Petter Northug og Magnus Carlsen kunne alle smile for både triumfer og penger på konto i 2015.
MILLIONINNTEKT: Alexander Kristoff, Petter Northug og Magnus Carlsen kunne alle smile for både triumfer og penger på konto i 2015.

Dette tjente Norges største idrettsstjerner

Petter Northug jr. ble VM-konge i Falun og tidoblet inntekten fra året før.

Øverst på formuetoppen finner vi den pensjonerte volleyballspilleren Bjørn Maaseide som har slått seg opp som treningssentergründer.

Ifølge Kapital sitter 48-åringen på en formue på over 950 millioner kroner, og har ifølge skattelistene for 2015 en inntekt på 14,6 millioner kroner.

Nærmest i Idretts-Norge finner vi langrennslegenden Bjørn Dæhlie. Med sitt eget klesmerke på stadig stigende kurs, har den åtte ganger olympiske mesterens formue økt fra 300 til 345 millioner kroner.

Hockeyspiller Patrick Thoresen figurerer som vanlig også høyt på formuelistene, med en formue på 49 millioner kroner i 2015. Den tidligere KHL-spilleren, som nå spiller i ZSC Lions i Sveits, står oppført med en skattbar inntekt på 13,6 millioner kroner.

TV 2-profil på inntektstoppen

Øverst på inntektslisten finner vi tidligere Premier League-proff Brede Hangeland. Rogalendingen, som nå jobber som TV 2s Premier League-ekspert, spilte i 2015 for Crystal Palace og hadde der en skattbar inntekt på 19,4 millioner kroner.

Den tidligere midtstopperen har en formue på like i underkant av 30 millioner kroner, og står registrert med 300 000 kroner i skatt i 2015 - noe som kan ha en sammenheng med at han sannsynligvis også skattet til England.

Petter Northug jr. hadde, for ham å være, et magert år i 2014, men med fire VM-gull i Falun er mannen fra Mosvik igjen å finne høyt på listen over de best betalte norske idrettsutøverne.

30-åringen hadde en skattbar inntekt på like over 15 millioner kroner, noe som er ti ganger så mye som året før, og betalte drøye 4,6 millioner kroner i skatt. VM-kongens formue hadde også vokst til over 18 millioner kroner.

Carlsen hakk i hæl

Verdens beste sjakkspiller Magnus Carlsen hadde en skattbar inntekt på 13,6 millioner kroner, en enda høyere prosentvis økning enn Petter Northug.

Carlsen var registrert med en inntekt på like over 1 million kroner i 2014. Samtidig som lønnen mangedoblet seg, minsket formuen med nesten 4 millioner kroner. I 2014 var Carlsen registert med over 19 millioner kroner, mens han året etter var registrert med nesten 15,5 millioner kroner.

Alexander Kristoff på sin side kunne juble for seier i klassikeren Flandern Rundt og hadde ifølge skattelistene en inntekt på 5,5 millioner kroner i fjor.

Hans lagkamerat i sykkel-VM i Qatar Edvald Boasson Hagen hadde en inntekt på i overkant av 10 millioner kroner, og en formue på 23,6 millioner kroner.