Halvorsen tok VM-gull på fellesstarten

– Det var en lagseier, sier Kristoffer Halvorsen som nybakt verdensmester.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bergen/Doha (TV 2): Kristoffer Halvorsen (20) levde opp til favorittstempelet og tok gull på fellesstarten for U23-herrene under VM i Doha.

Se den råsterke spurten i videovinduet øverst på siden!

Norsk glede
Med hjelp fra Amund Grøndahl Jansen, Anders Skaarseth, Ole Forfang, Fridtjof Røinås og Henrik Evensen dominerte det norske laget og styrte feltet gjennom fellesstarten.

På den siste kilometeren viste 20-åringen hvorfor han regnes som et av de største talentene i norsk sykkelsport.

– Det er helt sykt. Jeg så hvordan laget jobbet fra fem mil og utover... Jeg har ikke ord. Det er helt sykt. Jeg skal bare sette prikken over i-en. Når vi klarer det, er det bare helt sykt, sier Halvorsen til TV 2.

20-åringen, med kallenavnet «Doffen», har uten tvil en stor fremtid. Selv var han rolig og avbalansert etter karrierens største triumf.

– Jeg tror ikke det helt har gått opp for meg ennå. Det har vært et mål lenge, og det er utrolig gøy at det skjedde i dag, sier Halvorsen.

– Målet er å vinne, uansett. Det er ekstra gøy når det er VM i det største løpet man kan kjøre.

Halvorsen til TV 2: – Ikke gått opp for meg

Og lagkompis Grøndahl Jansen er sikker på at dette bare er det første steget på vei mot en strålende karriere for Halvorsen.

– Dette betyr ikke noe for framtiden. Han blir proff uansett. Det er VM om ti år. Da ser du han i samme trøye. Da betyr det noe, sier Grøndahl Jansen.

Og selv om det ligger an til at Halvorsen tar ytterligere ett år i Joker-Byggtorget, er det noe stort på gang.

– Allerede i dag fikk jeg fire visittkort fra profflag. Det kommer til å komme mange flere. Vi gleder oss til å se ham i verdensmestertrøyen med Joker på, sier sportsdirektør i Joker-Byggtorget, Gino Van Oudenhove til TV 2.

 Halvorsens sjef i tårer

I pressesonen var det stor jubel blant nordmennene etter den norske lagseieren.

– Det var på en skikkelig bra måte. Det var ikke sånn at vi la ansvaret på andre slik italienerne gjorde underveis. Vi sa fra starten at vi var det beste laget og dette skal vi ha, sier Grøndahl Jansen.

– Herregud. Det er ikke noe vanskelig å ofre seg når du har en så god avslutter som Doffen viser at han er, sier Fridtjof Røinås.

Edvald Boasson Hagen var også full av lovord om den ferske gullvinneren.

– Det er helt drøyt det han har gjort. Jeg har ikke sett spurten selv, så jeg gleder meg til å se den, men de andre gutta sier det var veldig bra lagarbeid. Det er helt utrolig. Han kan absolutt nå langt. Han har vunnet mange løp og vist hvor god han er hele sesongen. Og nå avslutter han med å vinne VM. Han har allerede kommet langt, men han kan nå mye lenger, sier Boasson Hagen.

Landslagssjefen: – Enormt
Dermed gjør Halvorsen som Sven Erik Bystrøm og Kurt Asle Arvesen har gjort tidligere - nemlig vinne gull på herrenes U23-fellesstart.

Landslagssjef Stig Kristiansen var tydelig rørt etter den norske maktdemontrasjonen i Doha. Han har vært med på store norske seirer, men sier at han ikke har opplevd lignende.

 Se gledes-scenene

– Det er helt, helt enormt. jeg har ikke vært med på lignende. Fra start til mål – det var bruddet var ikke helt ufarlig. Men vi fikk vist hvordan vi kjører sykkelløp, sier Kristiansen.

– Det er en stor, stor lagseier. Det tror jeg alle som har fulgt med skjønner.

Sølvmedaljen på fellesstarten gikk til tyske Pascal Ackermann. Italieneren Jakub Mareczko tok bronse.

Har du fått med deg disse klippene?