– Han er et fenomen

Mario Ballotelli har fått en glimrende start på Nice-karrieren. Det gleder hans tidligere sjef og skylder på spissen for ikke å ha fått mer ut av karrieren.

Se Premier League på TV 2 Sumo! Slik skaffer du deg tilgang!

Mario Balotelli ser ut til å nye tilværelsen i Frankrike. Fem kamper inn i oppholdet har spissen scoret seks mål på fem kamper.

Bråkebøtten er i full gang med å få karrieren inn på rett kjøl etter overgangen fra Liverpool.

Se Balotelli bli matchvinner og få rødt kort øverst i saken!

Hans tidligere trener i Manchester City og mentor Roberto Mancini håper at oppholdet i Nice vil bli vellykket for Balotelli. Mancini påpeker at det er spissens egen feil.

– Hans egen feil

– Han er den beste italienske spissen de siste årene. Jeg håper Mario skjønner at han trenger en annen holdning og at han kun må tenke på fotball. Det er ikke så vanskelig, forklarer Mancini i et intervju med den franske sportsavisen L'Equipe.

– Hvis Mario i dag ikke spiller for Italia er det hans egen feil. Det er utrolig at han ikke starter som spiss på landslaget, fortsetter hans tidligere manager.

Et øyeblikk Mancini husker fra Balotellis Manchester City-karriere er scoringene i 6-1-seieren mot Manchester United på Old Trafford. Den italienske manageren, som fortiden står uten klubb, mener det øyeblikket viser hva som bor i spilleren. Det gjelder bare å få det ut.

– Den dagen, det var som om Mario hadde vokst opp. Blitt voksen og alle de andre var barn. Jeg skulle ønske at jeg kunne se ham slik hele tiden, slik han var den dagen, fordi ting kommer så naturlig til ham når han ønsker det. Jeg var fornøyd med at han viste sin verdi, forklarer Mancini.

– Når han viste t-skjorten, sa jeg til meg seg at han er et fenomen. Hvem har tanker om å gjøre noe slikt? Han er et fenomen på grunn av hvordan ting kommer inn i hodet ham, fortsetter italieneren.

– Grep tak i kragen hans

Men karrieren til Balotelli tok ikke av i Manchester City. Slik forklarer Mancini hvorfor spissen måtte forlate klubben.

– På en trening sa jeg til spillerne om ikke å takle Gäel Clichy dumt siden han var akkurat kommet tilbake fra en skade. Også taklet Mario ham tøft. Jeg var forbanna, forklarer manageren.

– Jeg grep tak i kragen hans og ønsket å dytte ham, men han er så sterk fysisk at jeg ikke kunne flytte ham. Ut i fra bildene kunne det se ut som om at vi røk sammen, men ingenting skjedde, sier Mancini.

Det var nemlig Balotellis ønske om å dra.

– Han kom i konflikter med noen lagkamerater for hans oppførsel og han ønsket å returnere til Italia. Jeg var skuffet over at han ønsker å dra, fordi han kunne gjort så mye mer i en ekstraordinær liga, forteller, den tidligere City-manageren.