Filmet han verdens mest legendariske spøkelsesskip?

– Vi som så det med det blotte øye mener det lignet veldig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Over 6000 kjente skipsvrak ligger på bunnen av Great Lakes, som på norsk heter De store sjøer og ligger mellom Canada og USA. En av de største er innsjøen Lake Superior, som måler 82 000 kvadratmeter.

Nettopp her skal amerikanske Jason Asselin ha fanget opp noe bemerkelsesverdig.

Spøkelsesskip

– De fleste ler av tanken, men vi som så det med det blotte øye den kvelden mener det lignet veldig på et fortapt spøkelsesskip, sier Asselin til TV 2.

Hva tror du? Se video øverst i saken!

I skrivende stund har videoen blitt sett over to millioner ganger på tre dager, og spenstige forslag lar ikke vente på seg.

Den flygende hollender

Flere foreslår at det er The Flying Dutchman som er ute på en hvileløs tokt. Det beryktede sagnet om skipet som er dømt til å seile hvileløst på de syv hav har versert i hundrevis av år. Skipet, med den hollanske skipperen Bernhard Fokke, sies å bli sett i stormfullt vær – og skal varsle om død og ulykke.

Andre tror derimot at de ser Jesus på vannoverflaten. Asselin mener at objektet er akkurat det folk selv vil at det skal være.

– Livet er for alvorlig. Folk trenger å slappe av og åpne sinnet litt, sier Asselin videre.

Overnaturlige skikkelser

Ifølge den lokale maritime historiker Fredrik Stonehouse er observasjoner av spøkelsesskip og andre overnaturlige skikkelser en stor del av kulturen og tradisjonen ved Great Lakes.

– Noen mener at de har sett seilere utenfor kysten av Whitefish Point etter Edmund Fitzgerald-forliset, forteller historikeren til CNN.

Edmund Fitzgerald var et skip som sank i Lake Superior 10. november 1975. Et mannskap på 29 mistet livet.

– Man vet aldri

Førsteamanuensis i psykologi ved universitetet i Michigan forteller til CNN at han neppe tror det er snakk om noe unaturlig.

– Er det et spøkelsesskip? Nei, det er jeg ganske sikker på at det ikke er, sier Mark Becker. Han mener objektet og dybden spiller øyet et puss.

Mannen bak videoen sier han så objektet i en halvtime, før det forsvant helt.

– Det er sikkert bare en luftspeiling. Men det er jo Lake Superior, og tross alt snart Halloween. Man vet aldri, avslutter Asselin.