Johaug tok til tårene på pressekonferansen

– Dette har vært den verste uken i hele mitt liv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var en preget Therese Johaug som møtte pressen etter at det ble kjent at hun har testet positivt på det forbudte stoffet clostebol.

På pressekonferansen tok hun til tårene. Langrennsløperen påpeker at hun ikke har noe å skjule.

Se Johaugs tårevåte forklaring øverst i saken! Følg alt i vårt livesenter!

– Jeg er helt knust. Jeg er vanvittig fortvilet og er forbanna at jeg er kommet i den situasjonen i. Det finnes ikke ord som beskriver om hvor jævlig jeg har hatt det nå.

– Verste uken i mitt liv

– Jeg vil fortelle alle sammen hva som har skjedd og jeg skal sitte her rakrygget å fortelle alle. Jeg har null skyld i den saken her. Det har vært veldig belastende for meg i en uke nå.

– Dette har vært den verste uken i hele mitt liv.

– Jeg fikk en krem av Fredrik for å behandle en solbrent leppe og flere av dere som sitter her i salen nå var i Livigno og så hvordan jeg så ut der.

Kremen skal være kjøpt på et italiensk apotek av landslagslege Fredrik B. Bendiksen, men han skal ikke ha oppfattet at kremen inneholdt det forbudte stoffet. På pressekonferansen meddelte Bendiksen at han trekker seg fra sin stilling som landslagslege.

På pressekonferansen forklarte Johaug hendelsesforløpet slik.

– Han gikk på apoteket der nede. Han kjøpte kremen og ga den i hånden min. Jeg spurte Fredrik om den kremen stod på dopinglisten. Jeg fikk svaret nei. Jeg brukte den som anvist fra ham.

– Fredrik er legen min, lege på laget og han er landslagslege. Han er ekspert på idrettsmedisin. Han har over 30 års erfaring og jeg hadde full tillit til ham og jeg hadde overhodet ikke grunn til ikke å stole på det han sa til meg, fortsatte Johaug, fortsatte Johaug.

– Det hele startet i Seiser Alm. Det var varmt og jeg fikk solstikk tredje dagen noe som førte til at jeg forbrant undersiden av leppen min. Jeg fikk store åpne sår. De var veldig vondt og det var stor smerte. Blant annet under måltidene begynte jeg å blø for det sprakk opp. Jeg måtte ha serviett for å stoppe blødningen.

– Jeg ventet til Fredrik kom ned for å høre etter hva vi skulle gjøre med den akutte situasjonen jeg hadde fått på leppen min. Vi reiste videre til Livigno og sent på kvelden kom Fredrik ned. Dagen etterpå gikk jeg til ham for å høre hva vi skulle gjøre. Det gjorde vanvittig vondt. Han sa han skulle gå i legekofferten og finne en krem. Så kom han tilbake å sa at han ikke hadde funnet kremen han skulle ha, men at han skulle gå ut å se om han fant noe, forklarte Johaug.

– Jeg skal vise alle at jeg er så uskyldig i denne saken her

– Han sa at han hadde kjøpt to kremer, som jeg begynte å bruke i to dager uten at det virket noe. I den sammenhengen spurte jeg om den kremen stod på dopinglisten, og han sa nei, sier Johaug.

– Jeg gikk til Fredrik igjen og spurte siden han hadde kjøpt to kremer. Han så på leppen og vi ble enig om at vi skulle bruke den andre. Jeg spurte om den kremen stod på dopinglisten og han sa nei. Jeg stolte 100 prosent på det, forklarte Johaug.

Nå vil hun kjempe for å renvaske seg.

– Jeg skal vise alle at jeg er så uskyldig i denne saken her, sa Johaug, og hamret i bordet!

– Litt uvirkelig

Bendiksen innledet sin forklaring med at Johaugs versjon av saken sammenfaller med hans. Han trakk seg på pressekonferansen.

– De umiddelbare konsekvensene er at jeg har meddelt sportssjef Vidar Løfshus om at jeg trekker meg som landslagslege for kvinnene, sier Bendiksen.

Landslagslegen trekker seg

Også skipresident Erik Røste var preget på pressekonferansen.

– Det er en sorgens dag. På mange måter en litt uvirkelig dag. Jeg må si at jeg synes det er vanskelig å finne ord for å beskrive situasjonen Norges skiforbund, norsk langrenn og ikke minst Therese har havnet og står i. Jeg kan ikke gjøre noe annet enn å beklage det som har skjedd, sier Røste.

– Therese har valgt å gå ut med saken. Derfor sitter vi her i dag. Hun har fått full støtte fra Norges skiforbund om å gjøre det. Så har jeg lyst til å si at skistyret har hatt to møter etter at det ble kjent om at man skulle gå ut med denne saken. Skistyret er oppriktig bekymret over at norsk langrenn har havnet i en sånn krevende situasjon som man er i, fortsatte skipresidenten.

Legen om dopingmerking av Trofodermin

– Håper virkelig ikke det

Lederen i langrennskomiteen Torbjørn Skogstad håper ikke folk utenfor vil tro at kremen ble brukt for å skjule andre ting.

– Tror du noen vil oppfatte det som en dekkhistorie, denne salven som skulle behandle en solbrent leppe?

– Det håper jeg virkelig ikke. De fleste kjenner henne som en veldig rettskaffen og flott jente jente. Der vi er nå håper vi at vi får se henne så snart som mulig i den samme settingen igjen. Jeg håper ikke det er noen som tror det, sier Skogstad til TV 2.

Har du fått med deg disse klippene?