Klovner banket på vinduer og skremte folk midt på natta

Politiet advarer nå ungdom mot hvilke alvorlige konsekvenser klovne-skremming kan få.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Nordland har i løpet av onsdag ettermiddag og natt til torsdag fått to meldinger om skremmende klovner, det skriver politiet i en pressemelding torsdag.

– Den ene hendelsen var i Harstad i går ettermiddag, der to mindreårige jenter ble skremt av to personer utkledd som klovner som sprang etter dem, forteller politiet.

Har du blitt skremt av klovner? Ta kontakt med TV 2 her!

Den andre hendelsen skjedde natt til torsdag, rundt klokken 02.28. Da fikk politiet fikk telefon fra en privatbolig i Leknes der to personer utkledd i klovnekostyme banket på døra og vinduer i boligen.

– Det var en melder som ringte inn at to klovner banket på huset hans, og vedkommende var livredd, forteller operasjonsleder Grethe Birkeland til TV 2.

Politiet rykket imidlertid ikke ut til boligen.

– Vi gjorde ingenting i dette tilfellet, fordi det ikke var folk i operativ tjeneste i det området. Vi har ikke fått flere klovne-meldinger i dag, sier Birkeland.

Ser alvorlig på trenden

Fungerende leder for politiet i Midtre Hålogaland, politiinspektør Steffen Ravnåsen, ser alvorlig trenden med "killer clowns".

– Noen kan mene dette er en morsom og uskyldig spøk, men det kan oppfattes som skremmende for de som utsettes for dette, sier han i pressemeldingen.

Politiet opplyser at skremmende og plagsom atferd kan straffes med bot eller fengsel i to år, ordensforstyrrelser kan straffes med bot eller fengsel i seks måneder.

– Dersom klovnen har våpenliknende gjenstander og oppfører seg truende, vil det kunne oppfattes som trusler, sier politiinspektøren.

Kan hindre visum til USA

Ravnåsen sier at politiet vil drive forebyggende arbeid mot foreldre og ungdom i tiden fremover, og bevisstgjøre hvilke konsekvenser slike hendelser kan få.

– Vi ønsker å henvende oss til foreldre med oppfordring til å snakke med sine ungdommer om at slik oppførsel er uakseptabel, sier han.

– Gjerningspersoner under 15 år kan ikke straffes, men er man over 15 år kan en slik hendelse medføre at man seinere i livet for eksempel ikke kan sikkerhetsklareres, eller kan oppleve at man ikke får innreisevisum til land som USA, sier han.