Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De siste dagene har den absurde skremme-trenden med «killer clowns» spredt seg fra USA til Norge.

Politipatruljer landet over har fått meldinger om folk som har kledd seg ut som klovner og skremt tilfeldig forbipasserende.

Tirsdag fanget livredde ungdommer i Bodø en av klovnene på kamera, mens Aina Innerdal fra Kristiansund ble vettskremt da en klovn skrapte på bilen hennes med kniv. I Østfold ble en klovn slått ned, etter at turgåeren han skremte fikk nok av tullet.

– Tenker litt ekstra over det

Patrick Christophersen (26) har jobbet seks år i kostymebutikken Standard i Oslo. Han sier de ikke har opplevd økning i salget av klovnemasker den siste tiden, men at de ansatte har blitt mer oppmerksomme dersom noen kjøper det.

– Vi tenker litt ekstra over det når noen kjøper klovnemaske. Jeg håper inderlig at de ikke skal bruke dem til å skremme folk, sier han.

Til tross for alle hendelsene den siste tiden, vil ikke butikken stanse salget av klovnemasker, eller gjøre dem mindre tilgjengelige for kundene.

– Med en gang kundene reagerer negativt på maskene eller synes det er ubehagelig, vil vi vurdere å fjerne dem. Foreløpig har vi ikke fått noen slike beskjeder, sier Christophersen.

Mener klovnen er uskyldig offer

En klovneekspert har tidligere fortalt til TV 2 at selv om klovnen i utgangspunktet har vært en glad karakter, har dens dobbelthet som ond vokst kraftig fram de siste årene.

Christophersen hos Standard synes det er synd at klassiske, glade klovner rammes av «killer clowns»-stigmaet.

– Jeg synes det er trist for klovnen som karakter. Den er et uskyldig offer i denne saken, mener han.

Selv synes ikke 26-åringen at klovnemaskene er skremmende, og mener enhver skremmende oppførsel i kombinasjon med maske, vil oppfattes som skremmende.

– Den skumleste synes jeg er denne hvite, klassiske masken. Den er helt uten ansiktsuttrykk, som er mye skumlere enn både klovner og monstre, mener han.