Superenkel sjokoladekake – for alle!

Wenche lager en nydelig sjokoladekake som kan spises, og lages, av alle.

Superenkel sjokoladekake

Dette trenger du:

  • 300 g smør/margarin uten melk
  • 3 1⁄2 dl vann
  • 6 ss kakaopulver
  • 3 stk egg
  • 1 beger lettrømme, evt. soyarømme
  • 2 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 7 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts salt
  • 7 dl hvetemel

Glasur:

  • 200 g mykt smør (ikke smeltet) eller margarin uten melk
  • Ca. 10 dl melis
  • 6 ss kakaopulver
  • 6 ss kaffe eller appelsinjuice
  • Pluss evt. litt balsamicosirup
Sjokoladekake for alle. FOTO: TV 2
Sjokoladekake for alle. FOTO: TV 2

Slik gjør du:
Varm stekeovnen til 180oC.
Smelt smør og hell i en bolle.
Tilsett resten av ingrediensene og rør inn melet til slutt.

Smør en liten langpanne, ca. 20x30 cm, og kle med et bakepapir.
Hell røren i langpannen.

Stek på nederste rille i varm stekeovn i 30-40 minutter.
Stikk en cocktailpinne av tre i midten av kaken for å sjekke om kaken er ferdig.
Hvis pinnen er tørr, er kaken ferdig stekt.

Avkjøl på rist

Glasur:

Bland sammen smør, melis, kakao og kaffe/appelsinjuice.
Smør glasuren på kaken når den er kald.
Kaken blir bare bedre om den får stå 1-2 dager før den skal serveres.

Glutenfri sjokoladekake uten egg og eventuelt melk

Dette trenger du:

  • 1 1/2 dl sukker
  • 4 dl glutenfritt fint mel
  • 2 ts kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ss kakao
  • 1 ts natron
  • 1 ss bakepulver
  • 3 dl lettrømme evt. laktosefri eller soyarømme for melkefri

Slik gjør du:

Rør sammen alle ingrediensene til en glatt deig.
Hell i en liten bakepapirkledt langpanne ca 15x15 cm, eller rund form 22 cm.
Stek i varm stekeovn ved 180oC på nederste rille i ca. 20 min.

Sjekk med en kakestikke om kaken er gjennomstekt.