Superenkel sjokoladekake – for alle!
Wenche lager en nydelig sjokoladekake som kan spises, og lages, av alle.
Superenkel sjokoladekake
Dette trenger du:
- 300 g smør/margarin uten melk
- 3 1⁄2 dl vann
- 6 ss kakaopulver
- 3 stk egg
- 1 beger lettrømme, evt. soyarømme
- 2 ts natron
- 1 ts bakepulver
- 7 dl sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts salt
- 7 dl hvetemel
Glasur:
- 200 g mykt smør (ikke smeltet) eller margarin uten melk
- Ca. 10 dl melis
- 6 ss kakaopulver
- 6 ss kaffe eller appelsinjuice
- Pluss evt. litt balsamicosirup
Slik gjør du:
Varm stekeovnen til 180oC.
Smelt smør og hell i en bolle.
Tilsett resten av ingrediensene og rør inn melet til slutt.
Smør en liten langpanne, ca. 20x30 cm, og kle med et bakepapir.
Hell røren i langpannen.
Stek på nederste rille i varm stekeovn i 30-40 minutter.
Stikk en cocktailpinne av tre i midten av kaken for å sjekke om kaken er ferdig.
Hvis pinnen er tørr, er kaken ferdig stekt.
Avkjøl på rist
Glasur:
Bland sammen smør, melis, kakao og kaffe/appelsinjuice.
Smør glasuren på kaken når den er kald.
Kaken blir bare bedre om den får stå 1-2 dager før den skal serveres.
Glutenfri sjokoladekake uten egg og eventuelt melk
Dette trenger du:
- 1 1/2 dl sukker
- 4 dl glutenfritt fint mel
- 2 ts kanel
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ss kakao
- 1 ts natron
- 1 ss bakepulver
- 3 dl lettrømme evt. laktosefri eller soyarømme for melkefri
Slik gjør du:
Rør sammen alle ingrediensene til en glatt deig.
Hell i en liten bakepapirkledt langpanne ca 15x15 cm, eller rund form 22 cm.
Stek i varm stekeovn ved 180oC på nederste rille i ca. 20 min.
Sjekk med en kakestikke om kaken er gjennomstekt.