Superenkel sjokoladekake – for alle!

Wenche lager en nydelig sjokoladekake som kan spises, og lages, av alle.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Superenkel sjokoladekake

Dette trenger du:

  • 300 g smør/margarin uten melk
  • 3 1⁄2 dl vann
  • 6 ss kakaopulver
  • 3 stk egg
  • 1 beger lettrømme, evt. soyarømme
  • 2 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 7 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts salt
  • 7 dl hvetemel

Glasur:

  • 200 g mykt smør (ikke smeltet) eller margarin uten melk
  • Ca. 10 dl melis
  • 6 ss kakaopulver
  • 6 ss kaffe eller appelsinjuice
  • Pluss evt. litt balsamicosirup
Sjokoladekake for alle. FOTO: TV 2
Sjokoladekake for alle. FOTO: TV 2

Slik gjør du:
Varm stekeovnen til 180oC.
Smelt smør og hell i en bolle.
Tilsett resten av ingrediensene og rør inn melet til slutt.

Smør en liten langpanne, ca. 20x30 cm, og kle med et bakepapir.
Hell røren i langpannen.

Stek på nederste rille i varm stekeovn i 30-40 minutter.
Stikk en cocktailpinne av tre i midten av kaken for å sjekke om kaken er ferdig.
Hvis pinnen er tørr, er kaken ferdig stekt.

Avkjøl på rist

Glasur:

Bland sammen smør, melis, kakao og kaffe/appelsinjuice.
Smør glasuren på kaken når den er kald.
Kaken blir bare bedre om den får stå 1-2 dager før den skal serveres.

Glutenfri sjokoladekake uten egg og eventuelt melk

Dette trenger du:

  • 1 1/2 dl sukker
  • 4 dl glutenfritt fint mel
  • 2 ts kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ss kakao
  • 1 ts natron
  • 1 ss bakepulver
  • 3 dl lettrømme evt. laktosefri eller soyarømme for melkefri

Slik gjør du:

Rør sammen alle ingrediensene til en glatt deig.
Hell i en liten bakepapirkledt langpanne ca 15x15 cm, eller rund form 22 cm.
Stek i varm stekeovn ved 180oC på nederste rille i ca. 20 min.

Sjekk med en kakestikke om kaken er gjennomstekt.