Dette overrasket Jenny Skavlan med å bli mor

Børning 2-aktuelle Jenny Skavlan (30) forteller at rollen som mamma ikke ble helt slik hun hadde trodd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I slutten av april ble Jenny Skavlan (30) og ektemannen Thomas «Fingern» Gullestad (35) foreldre til lille Åse.

Nå lever de et travelt liv som småbarnsforeldre. TV 2 møter Skavlan på premieren til Børning 2, hvor hun er innimellom slagene for planleggingen av TV-aksjonen, ny kleskolleksjon og smykkedesign. Men Skavlan får likevel tid til å nyte livet som mor.

– Jeg trives veldig godt! Det er et veldig hyggelig konsept, sier hun til TV 2.

– Lever det samme livet

Det er flere ting hun synes er overraskende med å bli mor – blant annet at hun fortsatt er den samme personen som før.

– Jeg hadde trodd det skulle være litt mer sånn «Jenny før og etter at hun ble mor», men det har det ikke blitt. Jeg lever det samme livet, bare med en ekstra person som bringer masse, masse glede. Jeg synes ikke det er en ny rolle. Livet er jo annerledes og jeg har andre ansvarsområder, men jeg kjenner jo meg selv godt igjen, sier hun.

Det aller mest overraskende var likevel møtet med lille Åse.

– Det er den lille personligheten som kommer. Jeg var veldig opptatt av det praktiske: At man skal ha vogn, at hun skal sove der og leke der ... Man tenker på alle de tingene, og så plutselig kommer det en person med en personlighet. Et menneske som man blir forelsket i. Det var jeg ikke helt forberedt på.

Hadde egentlig en annen rolle

Nå er Skavlan sammen med Anders Baasmo Christiansen, Ida Husøy, Marie Blokhus, Vegard Hoel, Jonas Hoff Oftebro, Otto Jespersen og Sven Nordin, klar for oppfølgeren til rånersuksessen Børning fra 2014.

Hun har vært en av pådriverne for å få til en oppfølger, og drømte om å få drifte på is. Men da oppfølgeren endelig skulle realiseres, var Skavlan gravid – og rollen måtte skrives om. Mens Roy er ute og råkjører, er Sylvia hjemme og føder.

– Det var et utkast på et tidligere stadie der jeg hadde en annen rolle. Men jeg er jo med med denne kulen på magen, og det er alltid gøy å spille i Børning – uansett hvor stor eller liten rolle man har, sier Skavlan.

Fødte på film kort tid før egen fødsel

– Du fikk jo faktisk gleden av å bli mor i filmen like før du ble mor selv. Hvordan var det?

– Det var veldig rart. Man vet jo ikke hvordan det blir å føde, og så skal man gjøre det snart. Jeg tenkte at jeg kom til å se dette på kino og tenke at jeg virkelig ikke hadde peiling. Jeg har jo sett andre føde på film før, så jeg gjorde som dem og bare skreik, sier Skavlan.

– Hva tenker du nå, når du kan se tilbake på begge opplevelser?

– Jeg var ikke SÅ ute å kjøre, faktisk!