Republikanernes presidentkandidat Donald Trump under et valgkampsmøte i Lakeland, Florida. Foto: Joe Raedle/Getty Images/AFP
Republikanernes presidentkandidat Donald Trump under et valgkampsmøte i Lakeland, Florida. Foto: Joe Raedle/Getty Images/AFP Foto: Gerardo Mora

To kvinner anklager Trump for seksuelle overgrep

Donald Trump beskyldes nå for overgrep mot to kvinner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et intervju med New York Times anklager to kvinner republikanernes presidentkandidat Donald Trump for seksuelle overgrep. I tillegg til kvinnene i avisen har andre medier også omtalt kvinner som hevder de har blitt utsatt for overgrep fra presidentkandidaten.

Jessica Leeds (74) forteller til New York Times at Trump befølte henne under en flytur for over 30 år siden. De hadde aldri møttes før. Ifølge Leeds lener Trump seg inn mot henne uten forvarsel, og tok henne på brystene og opp under skjørtet.

– Han var som en blekksprut. Hendene hans var overalt. Det var et overgrep, fortsetter Leeds.

Under mandagens presidentdebatt mellom Trump og Hillary Clinton, benektet Trump å noen gang ha antastet kvinner. Et videoopptak lekket forrige uke, hvor Trump sa at han som kjendis kunne gripe kvinner etter kjønnsorganet.

– Jeg fikk lyst til å slå til tv-en, sier Leeds (74) om øyeblikket da Trump avfeide videoklippet som «garderobesnakk».

22-åring hevder seg krenket i 2005

I tillegg til Leeds, har også Rachel Crooks stått frem med sin historie. Hun hevder at hun møtte Trump i heisen i Trumptårnet i New York. Da skal han ha tatt henne i hånden og begynt å kysse henne på munnen og på kinnene, hvilket, hvis det er rett, er seksuell trakassering.

– Det var så upassende. Jeg var så lei meg for at han mente jeg var så ubetydelig at han kunne gjøre noe slikt, sier Crooks.

Crooks sier at det føltes som en krenkelse, og ikke et uhell. Søsteren til Crooks, Brianne Webb, ble fortalt om historien i 2005. Hun stilte spørsmål ved hendelsen.

– Jeg spurte: «Er du sikker på at han ikke bare bommet og prøvde å kysse deg på kinnet?». Hun svarte: «Nei, han kysset meg på munnen», gjenforteller Brianne Webb.

Dette skal ha skjedd i 2005, da Crooks var 22 år. Det er i samme år han i det lekkede videoklippet sa: «Jeg bare kysser dem. Det er som en magnet. Bare kyss. Jeg kan ikke engang vente.»

Lignende historier er i kjølvannet av New York Times-artikkelen løftet frem av både People Magazine og Palm Beach Post.

Trump: – Jeg gjorde det ikke, jeg gjorde det ikke

Trump på sin side benekter anklagene fra de to kvinnene. Ifølge New York Times skal han ha begynt å skrike mot avisens reporter.

– Du er et vemmelig menneske, sa Trump til reporteren.

Da avisen spurte om han hadde gjort noe av det han fortalte om på videoklippet, opprettholdt han garderobe-forklaringen.

– Jeg gjorde det ikke. Jeg gjorde det ikke. Det var garderobeprat, sier Trump.

– Fiksjon

I en pressemelding onsdag kveld hevder Donald Trumps kommunikasjonssjef, Jason Miller, at artikkelen er oppspinn.

– Hele artikkelen er fiksjon, og det er farlig for New York Times for å sette i gang et helt usant, koordinert karakterdrap mot Trump på et emne som dette. Å gå flere tiår tilbake i tid i forsøk på å sverte Trump, bagatelliserer seksuelle overgrep, er et nytt lavmål for hvor langt mediene er villige til å gå i sine forsøk på å avgjøre valget, skriver Milller.